Ένοχος άλλος ένας προϊστάμενος για μίζες – Ζήτησε €200.000 για κατακύρωση προσφοράς

Ένοχος άλλος ένας προϊστάμενος για μίζες -  Ζήτησε €200.000 για κατακύρωση προσφοράς

d1

Ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κρίθηκε προϊστάμενος του Τομέα Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ο οποίος ζητούσε μίζες 200 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να κατακύρωση προσφορά σε συγκεκριμένη εταιρεία για τη συντήρηση μηχανημάτων σε νοσοκομεία.
Ωστόσο τα χρήματα δεν κατάφερε να τα αποσπάσει αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αρνήθηκε το «deal» ενώ στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία και έτσι ο προϊστάμενος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, μετά από ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος σε 2 κατηγορίες, με βασικό μάρτυρα στην υπόθεση τον ιδιοκτήτη της εταιρείας η οποία ασχολείται με την πώληση και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού.
Μερικούς μήνες πριν το συμβόλαιο του λήξει προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός για συντήρηση μηχανημάτων και ο διευθυντής της εταιρείας ζήτησε συνάντηση με τον κατηγορούμενο αφού ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να αφαιρούσαν τον όρο που έπρεπε επιπλέον αποζημίωση εάν οι τομείς ήταν άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Ως εκ τούτου η εταιρεία ήθελε να ενημερώσει πως εάν τελικά ο συγκεκριμένος όρος αφαιρείτο, η εταιρεία δεν θα λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό επειδή θα της ήταν οικονομικά ασύμφορο.
Ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου, ο οποίος του ανέφερε ότι θα ήταν εύκολο για αυτόν να «περάσει» μια αύξηση της τάξης του 10%, χρήματα τα οποία θα επωφελείτο ο ίδιος, και όπως του τόνισε «όλα θα ήταν νόμιμα».
Όπως του εξήγησε, το «νόμιμα» στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν η ‘έκδοση τιμολογίων από κάποια υπεράκτια εταιρεία για δήθεν προσφερθείσες υπηρεσίες.
Ο μάρτυρας για να έχει αποδείξεις ηχογράφησε συνομιλίες με τον κατηγορούμενο, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το 2012. Το δικαστήριο όρισε ημερομηνία για αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής.
Πηγή: reporter.com.cy