Έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο
odiko
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την χθεσινή ημέρα σε όλη την Κύπρο δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας.
Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική υπηρεσία χθες ανταποκρίθηκε σε δεκάδες κλήσεις. Ανάμεσα σε αυτές και ένα δέντρο που κατάπεσε σε τρία οχήματα στην Λεμεσό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γύρω στις11.47 λήφθηκε κλήση για απομάκρυνση δέντρου το οποίο κατέπεσε σε 3 οχήματα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Ναυπλίου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε 1 πυροσβεστικό όχημα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη ‘Λοχία Βασίλη Κρόκου’.
Από την πτώση του δέντρου το ένα όχημα μάρκας Ford focus υπέστη εκτεταμένες ζημιές στην οροφή. Τα άλλα δύο οχήματα υπέστησαν ελαφριές ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απέκοψε και μετακίνησε το δέντρο από τα σταθμευμένα οχήματα σε ασφαλή χώρο. Δεν υπήρξαν ανθρώπινες ζημιές.
Επιπλέον η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε συνολικά 10 κλήσεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου που αφορούσαν πτώση δέντρων από την κακοκαιρία, τροχαία ατυχήματα χωρίς όμως σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και κλήσεις για πλημυρισμένα υποστατικά.
Λευκωσία: 2 (1 Αγρ. Νήσου στην βιομηχανική Αλάμπρας για άντληση νερού από υποστατικό αλλά καμία ενέργεια λόγω υποχώρησης και χαμηλής στάθμης του νερού,1 Πτώση και μετακίνηση δέντρου στο Στρόβολο).
Λεμεσός: 2 (1 πτώση και μετακίνηση δέντρου, 1 τροχαίο δυστύχημα – βυτιοφόρο μεταφοράς πετρελαιοειδών έχασε τον έλεγχο και σφηνώθηκε στο κιγκλίδωμα – καμία διασωστική ενέργεια)
Λάρνακα: 1 τροχαίο δυστύχημα (όχημα που έχασε τον έλεγχο και σταμάτησε σε χωράφι – καμία διασωστική ενέργεια).
Πάφος: 3 (2 άνοιγμα οχετών από δημόσιους δρόμους και 1 πτώση και μετακίνηση δέντρου).
Αμμόχωστος: 1 (πτώση μετακίνηση δέντρου από οδόστρωμα).
ΕΜΑΚ: 1 τροχαίο δυστύχημα (αυτοκινητόδρομος Λ/σου – Λ/σιας παρά τον Κόρνο – καμία διασωστική ενέργεια)
Πηγή: reporter.com