Επίδειξη ισχύος ισλαμιστών στα κατεχόμενα

Επίδειξη ισχύος ισλαμιστών στα κατεχόμενα

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, συντηρητικές ομάδες με στενούς δεσμούς με την Άγκυρα υψώνουν την φωνή τους

isl

Το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη παρέχει την κατάλληλη αφορμή στις φιλοτουρκικές συντηρητικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα κατεχόμενα για να υψώσουν την φωνή τους σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Συντηρητικές ομάδες συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην πλατεία Σαραϊονού και ύψωσαν την φωνή τους κατά του Ισραήλ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κινητοποίηση, η οποία δεν είχε μαζικό χαρακτήρα αλλά βρίσκει αντίκτυπο και στα τ/κ μέσα, είχε ο Σύλλογος Παγκόσμιας Αγάπης και Αδελφοσύνης. Πρόκειται για έναν συντηρητικό σύλλογο που έχει ιδρυθεί κυρίως από πολίτες της Τουρκίας που διατηρούν δεσμά με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου έδωσε στη δημοσιότητα ένα ψήφισμα για τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τον Χιουσεγίν Εμρέ, προτού τελειώσει ένα αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ ξεκινά μια νέα επίθεση. Σύμφωνα με τον σύλλογο, τα Ιεροσόλυμα είναι πόλη των προφητών και στο μέλλον θα απελευθερωθεί από την ισραηλινή κατοχή. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, από την κεντρική πλατεία της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο σύλλογος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η τρομοκρατική οργάνωση που ακούει στο όνομα Ισραήλ θα εκδιωχθεί από τα εδάφη της Παλαιστίνης». Η κινητοποίηση των συντηρητικών στοιχείων ολοκληρώθηκε με μουσουλμανικές προσευχές.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μια οργάνωση σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας αναφέρεται με ηχηρό τρόπο στο ενδεχόμενο της «καταστροφής» του Ισραήλ, ένα σλόγκαν που χρησιμοποιούν κυρίως ισλαμιστικές, τζιχαντιστικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και φυσικά η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Στα κατεχόμενα ο Άκνταγ

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ρετζέπ Άκνταγ, ο οποίος συντονίζει την δράση των φιλοτουρκικών, συντηρητικών ομάδων στα κατεχόμενα και είναι υπεύθυνος για θέματα της Κύπρου, πραγματοποιεί επίσκεψη στην κατεχόμενη Λευκωσία με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού. Ο κ. Άκνταγ θα συναντηθεί με εκπρόσωπους της τ/κ ηγεσίας και στην συνέχεια θα λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του Ραμαζανιού.

πηγή: kathimerini.com.cy