Επιμένει για συνδιαχείριση του Φ.Α, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Αναστασιάδη

Επιμένει για συνδιαχείριση του Φ.Α, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Αναστασιάδη

Για διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στον τομέα της ενέργειας, μίλησε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας των Ε/κ και να υπάρξει μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

cache_846x3000_Analog_medium_309179_225522_2622018

Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας, πρόσθεσε. Επανέλαβε επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή Ε/κ και Τ/κ για τους φυσικούς πόρους και να επωφεληθούν μαζί από αυτόν τον πλούτο.

Όπως αναφέρθηκε στον τ/κ Τύπο, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε στον «μπαϊράκ» για το Κυπριακό και την ένταση στην ΑΟΖ λέγοντας ότι οι μονομερείς προσπάθειες της ε/κ «διοίκησης» – κατά την έκφρασή του – δημιουργούν ένταση και προσθέτοντας ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από αυτές τις εξελίξεις. Η ένταση θα υπάρξει αν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων σε αυτόν τον πλούτο και αν αυτό δεν αξιοποιηθεί για τη συνεργασία, όχι μόνο των δύο κοινοτήτων αλλά και μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ανέφερε.

Ο κ. Ακιντζί είπε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά θα πρέπει να συναντηθούν για να δουν την πρόθεση της ε/κ πλευράς όσον αφορά  την προσεχή περίοδο, αν η αντίληψή της θα συνεχίσει να είναι η ίδια ή θα παρουσιάσει μια στάση που θα παράγει λύσεις και θα αναζητά τη συμφιλίωση. Τέλος είπε ότι ήρθε η ώρα να επιδείξουμε πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για λύση στο Κυπριακό.

 

reporter cy