Επιμένει ο Τσαβούσογλου: Ελλάδα και ε/κ πλευρά δεν ήθελαν λύση

By Andreas Andreou — August 17, 2017
Την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγόρησε ότι δεν ήθελαν λύση του Κυπριακού στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ΤΡΤ, ενώ ισχυρίστηκε ακόμη ότι με ψευδείς πληροφορίες  η ε/κ πλευρά προσπάθησε να φέρει την τουρκική σε δύσκολη θέση.
cache_846x3000_Analog_medium_235682_148853_1682017
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στήριξαν λύση στο Κυπριακό με τις παραμέτρους, το πλαίσιο των οποίων είναι γνωστό. “Ξεκαθαρίσαμε τί λύση θέλουμε. Έγιναν συνομιλίες υπό την αιγίδα των ΗΕ. Υπάρχουν 6 κεφάλαια. Σε 4 κεφάλαια υπήρξε προσέγγιση και στα δύο τελευταία κεφάλαια ειδικά θέλαμε να υπάρξει αποτέλεσμα. Είπαμε τί πρέπει να γίνει σε αυτό το θέμα και καθορίσαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Εκεί όλοι είδαν ότι η Τουρκία και η τδβκ ήταν οι πλευρές που ήθελαν τη λύση».
«Αλλά η ε/κ πλευρά και η εγγυήτρια Ελλάδα δεν ήθελαν λύση. Διότι για εκείνους εκεί υπάρχει ένα δικό τους κράτος. Παρόλο που είχαν συμφωνήσει σε κάποια θέματα, άρχισαν να κάνουν πίσω,» ισχυρίστηκε.
«Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι και 50 χρόνια να μιλάμε με τις ίδιες παραμέτρους, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΕ, για να πάρουμε μία απόφαση και να χαράξουμε έναν δρόμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται μια ζωή. Η ε/κ πλευρά προσπάθησε να μας φέρει σε δύσκολη θέση στις συνομιλίες συχνά με ψευδείς πληροφορίες. Εμείς ως Τουρκία θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την ειρήνη εκεί (στην Κύπρο)» κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar