Επιπλέον 400 νέοι χώροι στάθμευσης για ικανοποίηση της αυξημένης κίνησης

By Andreas Andreou — September 03, 2017

aerodromio

Αύξηση ταξιδιωτών κατά 22% στο αεροδρόμιο Λ/κας

Στην 3η θέση των αεροδρομίων της Ευρώπης όσον αφορά τον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης, διατηρήθηκε ο διεθνής αερολιμένας της Λάρνακας το πρώτο εξάμηνο του 2017. Μια θέση που κατείχε και το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Λάρνακα είναι στην 3η θέση στην κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Σύμφωνα με στοιχεία της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports, η αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανήλθε σε ποσοστό 22,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ποσοστό που μεταφράζεται σε 571.926 επιπρόσθετους ταξιδιώτες. Για να μπορέσει ν’ αντεπεξέλθει στην αυξημένη επιβατική κίνηση, η Hermes πρόσθεσε πρόσφατα 400 νέες θέσεις στάθμευσης στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση, δεδομένης της κίνησης ρεκόρ που καταγράφηκε το φετινό καλοκαίρι, ειδικά τον Αύγουστο.

Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας των δύο αερολιμένων της Κύπρου αναφέρει ότι η προσθήκη νέων χώρων στάθμευσης στον αερολιμένα της Λάρνακας γίνεται για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού. «Οι επιπλέον θέσεις στάθμευσης οχημάτων βρίσκονται στο πρώτο πάρκινγκ που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά σύμφωνα με την πορεία ενός επισκέπτη προς τις αφίξεις ή αναχωρήσεις του αεροδρομίου.

Στον συγκεκριμένο χώρο στεγάζονταν προηγουμένως τα οχήματα του προσωπικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο μήνα (Αύγουστο) καταγράφηκε μια πρωτόγνωρη επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Στις 6 Αυγούστου έγινε ρεκόρ πτήσεων στα κυπριακά χρονικά, αφού πραγματοποιήθηκαν πέραν των 345 πτήσεων προς και από την Κύπρο, με τις οποίες διακινήθηκαν περίπου 60 χιλιάδες ταξιδιώτες. Υπολογίζεται ότι την συγκεκριμένη μέρα κατά μέσον όρο κάθε τέσσερα λεπτά ένα αεροπλάνο είτε προσγειωνόταν, είτε απογειωνόταν στα δύο αεροδρόμια του νησιού. Οι πτήσεις αυτές ήταν κυρίως από ή προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ελλάδα και χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν κατά μέσον όρο περίπου 280 πτήσεις ημερησίως από και προς τα δύο διεθνή αεροδρόμια, με τις οποίες διακινήθηκαν γύρω στους 50 χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε μέρα.

Πηγή: larnakaonline.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar