Επιστρέφει στην ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός»

By Andreas Andreou — August 17, 2017

Καθ’ οδόν για την Κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» το οποίο τις τελευταίες μέρες είχε αποχωρήσει στον κόλπο της Αντάλιας.

Το «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από το υποστηρικτικό σκάφος «Bravo Supporter» το οποίο είχε ακολουθήσει το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο στον κόλπο της Αντάλιας.
Η πορεία των τουρκικών πλοίων φαίνεται να είναι η ίδια με εκείνη που ακολούθησαν τις προηγούμενες βδομάδες και συγκεκριμένα προς την περιοχή όπου η Τουρκία είχε εκδώσει παράνομη Navtex μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Barbaros 17-8-2017

Να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει NOTAM δεσμεύοντας έκταση περίπου 3.500 ναυτικών μιλίων, σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Πάφου για διεξαγωγή αύριο Παρασκευή πολυεθνικής άσκησης έρευνας και διάσωσης.

Οι αρχές της Δημοκρατίας έχουν επίσης εκδώσει και δεύτερη NOTAM για άσκηση έρευνας και διάσωσης στα ανοικτά του κόλπου της Λάρνακας.

Στο μεταξύ το γεωτρύπανο West Capella συνεχίζει την κάθοδο του στο στόχο «Ονησίφορος» στο οικόπεδο 11 χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί οποιαδήποτε προβλήματα στο ερευνητικό του έργο. Ως γνωστό τα αποτελέσματα της γεώτρησης αναμένεται να γίνουν γνωστά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar