Επιτελείο Αναστασιάδη για Κυπριακό

Επιτελείο Αναστασιάδη για Κυπριακό

Για το Κυπριακό και μια λύση χωρίς εγγυήσεις έκανε λόγο το επιτελείο Αναστασιάδη σε ανακοίνωσή του.

annita_3-2-3

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

‘Για άλλη μια φορά η πολιτική και στρατηγική του Νίκου Αναστασιάδη στο κυπριακό και η αποφασιστικότητα του να θέσει στο τραπέζι των συνομιλιών την κατάργηση των εγγυήσεων, μια θέση που για πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού μπήκε στο τραπέζι αναγνωρίζεται, και στηρίζεται από ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών.

Χθές, κατά την σύνοδο του Νότου οι έξι ηγέτες επαναβεβαίωσαν αυτή τους την στήριξη ενώπιον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Στήριξη ως προς την λύση του κυπριακού, μια λύση η οποία πρέπει να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η Κύπρος να είναι ένα φυσιολογικό κράτος, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις, χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς τουρκικό στρατό. Μια λύση η οποία να καθιστά την Κύπρο πραγματικά ανεξάρτητο κράτος χωρίς τις όποιες κηδεμονίες και μια λύση η οποία θα προσφέρει την ασφάλεια προς τους πολίτες της μέσω του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, θεσμών και αρχών.

Ακόμη, η σύνοδος είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην διαμόρφωση της πολιτικής για την ίδια την ΕΕ, κατέχει μια αναγνωρισμένα αξιόπιστη και υποσχόμενη εικόνα και είναι αυτή, η ΚΔ, που με καθοριστικό ρόλο λειτουργεί ως κεντρικός άξονας συνεργασίας και σταθερότητας στην γύρω περιοχή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να έχει συνεχείς επαφές, στήριξη και αναγνώριση από τον ευρωπαϊκό και διεθνή παράγοντα.

Ακριβώς, έτσι, πρέπει να συνεχίσουμε.

 

24news cy