Ερχιουρμάν: Τις προθέσεις της ε/κ πλευράς θα ακούσει ο Ακιντζί

Ερχιουρμάν: Τις προθέσεις της ε/κ πλευράς θα ακούσει ο Ακιντζί

Επιθυμία της τ/κ πλευράς είναι να φθάσουν σε λύση, σύμφωνα με τον Ερχιουρμάν

si

Ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότΙ Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν για να συζητήσουν και ο τελευταίος θα ακούσει τις προθέσεις της ε/κ πλευράς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σήμερα σε διάσκεψη Τύπου, είπε ότι επιθυμία της τ/κ πλευράς είναι να φθάσουν σε λύση και αυτή τη φορά να υπάρχει ένα πλαίσιο (modality) και ένα μοντέλο το οποίο θα τους οδηγήσει σε λύση.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ακιντζϊ ότι “βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο”, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι το σημείο αυτό είναι αν θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις ή όχι. Μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, ανέφερε, είχε δηλώσει ότι για να πραγματοποιηθούν συνομιλίες θα πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα γιατί δεν θα έχει νόημα. Σημείωσε ότι εκφράζει τις απόψεις αυτές ως ηγέτης κόμματος που είναι υπέρ της λύσης.

Για το θέμα της πολιτικής και αριθμητικής ισότητας, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι δεν υπάρχει κάτι το νέο στη δήλωση Ακιντζί. Σε πολλά ψηφίσματα του ΟΗΕ, είπε, έχει επισημανθεί ότι η πολιτική ισότητα δεν είναι η ίδια με την αριθμητική. Μερικές φορές, για να υπάρξει πολιτική ισότητα, θα πρέπει να υπάρξει αριθμητική ισότητα σε ορισμένα όργανα, διευκρίνισε.

Είπε ότι δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσει τις δηλώσεις Ακιντζί και ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να απευθυνθούν προς τον ίδιο.

Υπόθεση Σολωμού Αποστολίδη

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ύποπτο για το φόνο του Ελληνοκύπριου Σολωμού Αποστολίδη και ότι διέφυγε προς την Τουρκία, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι μίλησε με τον «αρχηγό της αστυνομίας» χθες βράδυ και ότι η «αστυνομία έχει σοβαρές μαρτυρίες».

Οι έρευνες, είπε, συνεχίζονται και είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, δεν πρόκειται για πολιτικό συμβάν.

Πηγή: kathimerini.com