Εσθονία – Κύπρος 1-0: Προσγείωση στις καθυστερήσεις

Εσθονία - Κύπρος 1-0: Προσγείωση στις καθυστερήσεις

Μια αδράνεια στο δεύτερο λεπτό της τρίλεπτης καθυστέρησης ήταν αρκετή ώστε η εθνική μας να μην εξασφαλίσει βαθμολογικό όφελος από την επίσκεψή της στο Ταλίν. Οι γηπεδούχοι αν και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, παρουσιάστηκαν πιο απαιτητικοί και πιο επιθετικοί παρόλο που δεν κατάφεραν να ασκήσουν ιδιαίτερη πίεση στην εστία του Παναγή.

Από την πλευρά της Κύπρου, το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθεια στο στόχο εκδηλώθηκε στο 79ο λεπτό τα λέει όλα ως προς τη δυσκολία που παρουσιάστηκε στην ορθολογική επιθετική ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τη σπουδαία νίκη επί της Βοσνίας το βράδυ της Πέμπτης και ουσιαστικά εκμηδενίζει τις λιγοστές πιθανότητες για διάκριση στον όμιλό.

 b_897

Πρώτο ημίχρονο

Με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν νωρίς την ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων ξεκίνησε η αναμέτρηση, με την εθνική μας να επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή στο 3ο λεπτό με τη σέντρα του Χριστοφή από δεξιά. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα ο Αβραάμ κινήθηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για να υποδεχθεί κάθετη πάσα του Αρτυματά, με κέρδος ένα κόρνερ το οποίο πέρασε αναξιοποίητο. Οι Εσθονοί πάτησαν περιοχή στο 19ο λεπτό ωστόσο Κατελάρη και Μαρκάσα σταμάτησαν την προσπάθια του Πουριέ, ενώ ένα σουτ του Πικ τέσσερα λεπτά αργότερα δεν ανησύχησε τον Παναγή.

Ο διεθνής τερματοφύλακας φλέρταρε με το αβίαστο λάθος στο 24ο λεπτό όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στην πλάτη του Ζένοφ, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μπαλιά στο 31ο λεπτό την οποίαν απομάκρυνε ο Χριστοφή. Η δυσκολία στην ανάπτυξη για την εθνική μας ήταν φανερή με μια υποψία φάσης να δημιουργείται στο 42ο λεπτό όταν το σουτ του Λαϊφη εκτός περιοχής, δεν ανησύχησε τον Αξάλου.

 

Δεύτερο ημίχρονο

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησαν την επανάληψη οι Εσθονοί, με μια προσπάθεια του Τένιστ από δεξιά στο 54ο λεπτό να ανακόπτεται από τον Λαϊφη. Τρία λεπτά αργότερα ο κεντρικός αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης κατάφερε να ανακόψει την προσπάθεια του Πουριέ να βγει τετ-α-τετ με τον Παναγή, ενώ μια σέντρα του Αβραάμ στο 59ο λεπτό δεν έφερε την πρώτη τελική προσπάθεια για την εθνική μας. Στο 66ο λεπτό ο Ραν Μπεν Σιμόν επιστράτευσε τον Κάστανο αντί του Αβραάμ, ενώ έξι λεπτά αργότερα μια κεφαλιά του Μετς κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγή.

Το πρώτο σουτ στον στόχο για την Κύπρο ήρθε στο 79ο λεπτό δια ποδός Χριστοφή ο οποίος πάτησε περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ από αριστερά με κέρδος ένα κόρνερ. Αμέσως μετά ο Μαρκάσα κέρδισε φάουλ από δεξιά με τον Λαμπάν να εκτελεί και τον Τένιστ να απομακρύνει με υπερένταση προ του Σωτηρίου. Στο 84ο λεπτό ο Χριστοφή κέρδισε φάουλ πέντε μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής με την εκτέλεση του Κατελάρη να μην φέρνει το ζητούμενο, με τον Χαραλαμπίδη να αντικαθιστά τον επιθετικό της Ομόνοιας, τρία λεπτά αργότερα. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Βασίλιεφ έστειλε με αριστερό βολέ τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Παναγή, όχι όμως και ο Κάι ο οποίος στο 92ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με σουτ εκτός περιοχής.

 

Εσθονία: Αξάλου, Γιάγκερ, Τένιστ, Μπαράνοφ, Μετς, Πικ, Αντόνοφ, Κάι, Ανιέρ (83’ Βασίλιεφ), Πουριέ, Ζένοφ (78’ Μίλερ)

Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Λαϊφης, Κατελάρης, Μαρκάσα, Λαμπάν, Κυριάκου, Αρτυματάς, Αβραάμ (66’ Κάστανος), Χριστοφή (87’ Χαραλαμπίδης), Σωτηρίου

 

24sports cy