Έθεσε θέμα για την ΕΝΙ στην ιταλική ηγεσία ο Ερντογάν

Έθεσε θέμα για την ΕΝΙ στην ιταλική ηγεσία ο Ερντογάν
Την ευαισθησία της Τουρκίας για τις δραστηριότητες της ΕΝΙ στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε στις επαφές του με την ιταλική ηγεσία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.
cache_846x3000_Analog_medium_302131_176378_722018
«Τους επισημάναμε ότι οι ενέργειες της ΕΝΙ στο φυσικό αέριο (γεωτρήσεις) σε εκείνη την περιοχή εμπεριέχουν κίνδυνο για την βόρεια Κύπρο και για μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόταν στις συναντήσεις του με τον Ιταλό ομόλογό του και τον Ιταλό Πρωθυπουργό με τους οποίους – όπως πρόσθεσε – συζήτησε το έργο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας στην Ιταλία. Επίσης συζήτησε και αλλά και θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, καθώς η Ιταλία έχει αναπτύξει συστήματα αεροπορικής άμυνας στον νομό Καχραμάνμαρας στα νότια της χώρας, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα της Τουρκίας από τις επιθέσεις πυραύλων από τη Συρία, σημείωσε ο Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη αναμένονται ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο τεμάχιο «Καλυψώ» εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ