Έτοιμη να συζητήσει θέματα ασφάλειας η Τουρκία

Έτοιμη να συζητήσει θέματα ασφάλειας η Τουρκία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ενημερώθηκε χθες στην Αθήνα από τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τις ενδεχόμενες κινήσεις της Αγκυρας στο Κυπριακό.

cache_846x3000_Analog_medium_264236_330559_31102017

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συζήτηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου και εάν ενημερώθηκε για το τι διημείφθη , ο ΥΠΕΞ απάντησε «ναι με έχει ενημερώσει, από όσα έχουν ανακοινωθεί δημόσια, αυτά είναι τα οποία μου έχουν λεχθεί».

Σε ερώτηση αν από πλευράς Τουρκίας υπάρχει μια διαφαινόμενη διαφοροποίηση σε σχέση με το πως μπορεί να προετοιμαστεί μια νέα διάσκεψη, ο Υπουργός απάντησε ότι «έχουν πει ( οι Τούρκοι) ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με την Ελλάδα τα θέματα ασφάλειας, είναι αυτό που ζητούσε ο κ. Τσίπρας να γίνει προ του Κραν Μοντανά και τότε δεν είχε ευοδωθεί αυτή η συνάντηση και η συνεννόηση, θα βοηθούσε πάρα πολύ αν γινόταν για αυτό το θέμα».

Σε παρατήρηση ότι έχει λεχθεί πως η Τουρκία δεν είναι έτοιμη και αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητές της η επανέναρξη των συνομιλιών και ερωτηθείς αν οι συνθήκες διαφοροποιήθηκαν, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ισχύει το πρώτο.

«Η Τουρκία για αυτά που λέει προς την Αθήνα εννοεί μετά τις εκλογές στην Κύπρο, τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία και τις εκλογές για ψευδοβουλή στα κατεχόμενα», ανέφερε.

 

reporter cy