Έτοιμοι για τη «μεταγραφή του αιώνα» οι Κινέζοι!

Έτοιμοι για τη «μεταγραφή του αιώνα» οι Κινέζοι!

Οι Κινέζοι δεν το βάζουν με τίποτα κάτω, αρνούμενοι να τα παρατήσουν αν δεν αποκτήσουν τον Λιονέλ Μέσι. Συγκεκριμένα η Hebei Fortube, φέρεται έτοιμη να επανέλθει για τον Αργεντινό αστέρα, παρά την περσινή χυλόπιτα και την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού με την Μπαρτσελόνα έως το 2021.

b_mesi

Όπως αποκαλύπτει η καταλανική εφημερίδα Mundo deportivo, οι κινήσεις των τελευταίων μηνών από την Hebei Fortune -μία από τις πλέον εύπορες ομάδες της Κινεζικής Λίγκας- είναι στο πλαίσιο ενός σχεδίου που έχει ως βασικό στόχο τον Λιονέλ Μέσι.

Οι παράγοντες της ομάδας απέκτησαν πέρσι τον Εζεκιέλ Λαβέτσι από την Παρί Σεν Ζερμέν και τον περασμένο Δεκέμβριο τον Χαβιέ Μασεράνο από την Μπαρτσελόνα, προκειμένου, όπως υπολογίζουν, οι δυο αυτοί παίκτες να «ψήσουν» και τον Μέσι να τους ακολουθήσει στην Κίνα.

«Σύμφωνα με τον όμιλο Tencent η Hebei Fortune απέκτησε τους δύο διεθνείς με την Εθνική Αργεντινής ως μια επένδυση για το μέλλον, καθώς αμφότεροι είναι προσωπικοί φίλοι του Λέο», αναφέρει η Mundo και συμπληρώνει:

«Οι Κινέζοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η υπογραφή του Μέσι δεν είναι θέμα χρημάτων, καθώς έχει ήδη απορρίψει προτάσεις από μεγάλα κλαμπ των κορυφαίων πρωταθλημάτων».

Η ρήτρα των 700 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να είναι απαγορευτική για όλες τις ομάδες, όχι όμως για την κινεζική Κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από την ποδοσφαιρική επανάσταση της χώρας.

Ο Ζι Γινπίνγκ, πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας, επανειλημμένως έχει τονίσει τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη της χώρας, με απώτερο στόχο να την μετατρέψει σε μία παγκόσμια δύναμη η οποία φυσικά στα τέλη της επόμενης δεκαετίας θα διοργανώσει και την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου… Και ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι καλύτερος πρεσβευτής από τον Μέσι;

protothema.gr