Εβδομάδα έντονων ζυμώσεων και αποφάσεων για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Εβδομάδα έντονων ζυμώσεων και αποφάσεων για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Εβδομάδα αποφάσεων σε σχέση με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται ν’ αποτελέσει η παρούσα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθότι οι σχετικές ζυμώσεις προβλέπεται να κορυφωθούν με στόχο την κατάληξή τους το συντομότερο δυνατό. 

cache_846x3000_Analog_medium_303637_193203_1222018

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεων του με όλους τους νυν Υπουργούς, ενώ ταυτόχρονα να έχει και επαφές με τα άτομα και τις προσωπικότητες εκείνες που βρίσκονται στο τραπέζι του προεδρικού γραφείου ως εν δυνάμει νέα μέλη της νέας του Κυβέρνησης.

Το μείζον ζήτημα, όπως αυτό εξελίχθηκε την περασμένη βδομάδα, το οποίο αφορούσε τη συνέχιση ή όχι της παρουσίας του Χάρη Γεωργιάδη και στο νέο κυβερνητικό σχήμα, φαίνεται να οδεύει προς αίσιο για όλες τις πλευρές τέλος, με τον ίδιο μιλώντας το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «Πολίτης», να θέτει τέρμα στα σενάρια για μη υπουργοποίησή του και πολύ περισσότερο στα περί διάστασής του με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ωστόσο, αυτό που δεν ξεκαθαρίζει είναι το χαρτοφυλάκιο με το οποίο θα συνεχίσει ο κ. Γεωργιάδης.

Απ’ εκεί και πέρα, αλλαγή φρουράς φαίνεται πως θα υπάρξει στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, στο Υπουργείο Άμυνας και στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ επισήμως ανακοινωθείσα είναι ήδη η αποχώρηση του Ιωάννη Κασουλίδη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Δεδομένη είναι και η εκφρασθείσα πρόθεση αποχώρησης από τον Γιώργο Παμπορίδη, χωρίς όμως να αποκλείεται οποιαδήποτε ανατροπή ως προς την αρχική του απόφαση και παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα με άλλο χαρτοφυλάκιο.

 

reporter cy