Φαίδωνος και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Φαίδωνος και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι στο εδώλιο του κατηγορουμένου
faidd
Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να προσαχθεί  σήμερα  στις 11:00 το πρωί το πρώην δημοτικό συμβούλιο Πάφου σε σχέση με την ιδιωτική ποινική υπόθεση εναντίον του Δήμου Πάφου και σύσσωμου του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης που αφορά συνολικά 29 κατηγορίες σχετικά με είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό διάπραξη ποινικού αδικήματος και κακόβουλη βλάβη σε περιουσία.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση  είναι  ο Δήμος Πάφου, ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Μάκης Ρουσής, ο Νίκος Σιμιλλίδης, ο Κώστας Ριαλάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Πάμπος Χατζηζηνοβίου, ο Γιώργος Σοφοκλέους,ο Πολύδωρος Πολυδώρου, ο Χρύσανθος Σαββίδης , η Μαρία Ζαβρού, ο Εύρος Λοιζίδης, ο Νίκος Κόνικκος, ο Φυλακτής Κωνσταντινίδης, ο Λάζαρος Ομήρου, ο Βάσος Δημητρίου, ο Άριστος Αριστοτέλους, ο Στέλιος Λεριός, ο Ανδρέας Χρυσάνθου, η Depcon Construction Ltd, ο Κυριάκος Γιακουμής, ο Ιάκωβος Γιακουμής και ο Γιώργος Σιαηλής, Το δημοτικό συμβούλιο στην πλειονότητα του εκπροσωπείται από τον νυν Νομικό σύμβουλο Πολύκαρπο Φιλίππου.
Το δικαστήριο όρισε την 11η Οκτωβρίου του 2017 ως την ημερομηνία για έναρξη της διαδικασίας προκειμένου οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου του Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία.
Πηγή: reporter.com.cy