Φανιέρος και Δημοσθένους στην αστυνομία για την βόμβα στο Φαίδωνος

Φανιέρος και Δημοσθένους στην αστυνομία για την βόμβα στο Φαίδωνος

faid

Την ίδια ώρα που μαίνεται ο «πόλεμος» αστυνομίας και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της μητέρας του Δημάρχου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Πάφου κατονόμασε 15 πρόσωπα με τα οποία έχει διαφορές και τα οποία κλήθηκαν για κατάθεση στην αστυνομία. Οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας επεκτάθηκαν και εκτός Πάφου αφού αρκετά από τα ονόματα που έδωσε ο Δήμαρχος Πάφου μένουν εκτός της πόλης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν στην αστυνομία βρίσκονται και παράγοντες του ποδοσφαίρου με τους Προέδρους του Ερμή και του Άρη, Λούκα Φανιέρο και Σταύρο Δημοσθένους να έχουν ήδη κληθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της επαρχίας τους για να δώσουν κατάθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».
Σύμφωνα με την εφημερίδα για να καταθέσει κλήθηκε και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ο οποίος ωστόσο απουσιάζει στο εξωτερικό και θα καταθέσει με την επιστροφή του.

Στα χαρακώματα Φαίδωνος – αστυνομία

Η φράση «πήρε τον κατήφορο» που η ηγεσία της αστυνομίας έβαλε στην ανακοίνωση της Τετάρτης για την υπόθεση ήταν αυτή που εξόργισε τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος τόσο με χθεσινές του δηλώσεις σε ΜΜΕ όσο και με ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα κάλεσε τον αρχηγό αστυνομίας να αφαιρέσει από την ανακοίνωση.

«Εγώ δεν βρίσκομαι σε κατήφορο. Σε κατήφορο βρίσκονται κάποια μέλη της δύναμης της οποίας ηγείται. Εγώ είμαι σε ανήφορο. Και στον ανήφορο που ανεβαίνω συχνά συναντώ μέλη του που κατηφορίζουν», είπε και κ. Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος διερωτήθηκε γιατί ενοχλήθηκαν με τις αναφορές τους για διαρροές, λέγοντας ότι «παραίτησαν Υπαρχηγό για διαρροές και τώρα λένε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα;», αφήνοντας αιχμές ότι όποτε θέλουν οι ίδιοι κάνουν έρευνα.

«Αντί να απαντήσουν με στοιχεία, μου λένε για λαϊκισμό. Έχουμε θυσιάσει τα πάντα, την ηρεμία μας, τις γιορτές μας, τις διακοπές μας και θα μου πουν για κατήφορο;» είπε ο Δήμαρχος Πάφου, επιμένοντας και καλώντας την αστυνομία να αποσύρει.

Στήριξη από τον Πρόεδρο

Την ίδια ώρα, την στήριξη του στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχανε οι δυο το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Φαίδωνα ότι έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου για να κάνει ότι είναι ανθρωπινός δυνατό για εξιχνίαση της βομβιστικής επίθεσης που δέχθηκε η μητέρα του.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Φαίδωνας, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια «ανεπίτρεπτη» και ότι θα πρέπει να εξιχνιαστεί για να ανακτηθεί το αίσθημα ασφάλειας στα δημόσια πρόσωπα που έχουν να επιτελέσουν έργο.

Πηγή : reporter.com