«Φώναζαν ότι είμαστε φονιάδες» – Τι λέει η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας

«Φώναζαν ότι είμαστε φονιάδες» - Τι λέει η υπεύθυνη του οίκου ευγηρίας

oikos

Την δική της εκδοχή σε σχέση με τον θάνατο του 70χρονου στον οίκο ευγηρίας στην Λεμεσό, δίνει η υπεύθυνη της Στέγης.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, είναι τεράστια δυσφήμηση για την τόση προσφορά που δίνουμε στους ηλικιωμένους μας. Αυτά τα πράγματα που έρχονται στη δημοσιότητα και ορισμένα πράγματα που στην πορεία αποσυρθήκαν, κάνουν τόσο μεγάλο κακό στο ίδρυμα».
Η υπεύθυνη της Στέγης φανερά ενοχλημένη από την αρχική αναφορά ότι πρόκειται για φόνο, ανέφερε ότι «είχαμε έξω από το γεροκομείο κάποια άτομα που φώναζαν ότι κάναμε φόνο και πως είμαστε φονιάδες».
Επίσης, η υπεύθυνη ανέφερε ότι η οικογένεια του δεν τον βοήθησε και ότι τον φιλοξενούσε χωρίς κανένα όφελος ενώ τόνισε ότι η οικογένεια του «δεν ήρθε για να του φέρει τα απαραίτητα.»
«Η δική μας θέση είναι ότι χάσαμε ένα παρά πολύ καλό άνθρωπο. Αξιαγάπητο. Τον αγαπούσαμε όλοι. Στεναχωρηθήκαμε όταν μάθαμε ότι χάσαμε τον κύριο Αντρέα», είπε.
Ερωτηθείς για το βίντεο εάν το είδε, ανέφερε ότι «αυτό που είδα εγώ στο βίντεο είναι ότι στην προσπάθεια της 27χρονη να τον μεταφέρει στο κρεβάτι τον τράβηξε από τη φανέλα. Λόγω του ότι ήταν υπέρβαρος δεν μπορούσε να τον μεταφέρει μόνη της και τον τράβηξε από τη φανέλα για να τον μεταφέρει».

Σε ότι αφορά το ερώτημα εάν γνώριζε πως η αλλοδαπή εργοδοτείτο παράνομα στον οίκο ευγηρίας, η υπεύθυνη σημείωσε πως «η 27χρονη εργαζόταν αποκλειστικά για ηλικιωμένο που πάσχει από μια ασθένεια και είναι αναγκαίο να έχει συνέχεια κάποιον δίπλα του. Η κοπέλα άκουσε τις φωνές του ηλικιωμένου και πήγε να τον βοηθήσει. Εγώ δεν εργοδοτούσα κανένα. Εγώ είμαι απλά υπεύθυνη» σημείωσε.

Πηγή: reporter.com