Γήπεδο Λεμεσού: Προχωρούν οι διαδικασίες για προσφορά/έναρξη έργων

Γήπεδο Λεμεσού: Προχωρούν οι διαδικασίες για προσφορά/έναρξη έργων

Χρόνος για χάσιμο για το γηπεδικό της Λεμεσού δεν υπάρχει εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια έχουμε ήδη αργήσει πάρα πολύ. Οι ομάδες της πόλης θέλουν γήπεδο και οι διαδικασίες ώστε να το αποκτήσουν θα ξεκινήσουν.

b_limassol_arena

Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από την ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΚΟΑ ανάμεσα σε ανθρώπους του οργανισμού και τα τρία εμπλεκόμενα Λεμεσιανά σωματεία, ΑΕΛ, Απόλλων, Άρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τρόποι εκείνοι που θα μπορέσει να χτιστεί το γήπεδο ξεπερνώντας τα εμπόδια που υψώθηκαν από την ευρωπαϊκή επιτροπή και η κατάληξη της σύσκεψης είναι πως οι διαδικασίες θα προχωρήσουν.

Ως εκ τούτου η γη στο Κολόσσι θα επιστραφεί στο κράτος από τα τρία σωματεία και τα επόμενα βήματα θα τα αναλάβει ο ΚΟΑ όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.

Αυτό που έπεται είναι συνεδρία του Δ.Σ. του οργανισμού για να επιλεγεί μια από τις δυο προσφορές που κατατέθηκαν για το έργο και σε ένα μήνα να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. «Να μπουν οι μπουλντόζες», όπως λέμε χαρακτηριστικά για τέτοιες δουλειές.

Το γήπεδο που θα χτιστεί θα είναι κατηγορίας Elite της UEFA, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούν να το χρησιμοποιούν για αγώνες μέχρι και τα ημιτελικά των κυπέλλων Ευρώπης ενώ θα μπορεί να παίζει μέσα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

24sports cy