Γκάφα Ολκής! Στεναχωρημένος και απογοητευμένος ο Καδής – Που έριξε το λάθος

Γκάφα Ολκής! Στεναχωρημένος και απογοητευμένος ο Καδής - Που έριξε το λάθος

Απολογητικός και με διάθεση να μην δώσει διαστάσεις στη γκάφα ολκής με την αποκάλυψη των θεμάτων για τους διορισμούς εμφανίσθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

b_kadis1

Ο Υπουργός Παιδείας ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής για το απίστευτο περιστατικό διαρροής απέδωσε το λάθος στον ανθρώπινο παράγοντα και στην μη εφαρμογή των όσων προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί. Σε μια προφανή προσπάθεια να μην υπάρξει αμφισβήτηση των προηγούμενων εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν ο κ. Καδής κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ότι από το λάθος που έγινε δεν τίθεται θέμα εγκυρότητα; Που να ακυρώνει τις προηγούμενες εξετάσεις.

Ο κ. Καδής επέρριψε το λάθος σε κάποια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας τα οποία όπως είπε δεν ακολούθησαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και τους κανονισμούς για τις διαδικασίες προσλήψεις. Ο Υπουργός πέρα από την προσπάθεια αποκατάστασης του λάθους όπως είπε χθες είχε επαφή και με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Καδής δήλωσε στενοχωρημένος αλλά και απογοητευμένος από το λάθος.

Από πλευράς βουλευτών μελών της Επιτροπής τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορούσαν τα κατά πόσο υπήρχε ξένος δάκτυλος στην διαρροή για να πλήξει την κυβέρνηση ενόψει εκλογών ενώ κάποιοι βουλευτές αμφισβήτησαν το όλο σύστημα διορισμών.

Επαφή με Γενικό Εισαγγελέα

Ο Υπουργός Παιδείας απατώντας σε ερωτήσεις βουλευτών δήλωσε άγνοια αν υπάρχει θέμα δολιοφθοράς και ότι ο ίδιος αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει ξεκινήσει. Το όλο θέμα απασχόλησε συζήτηση που είχε με τον Γενικό Εισαγγελέα και όλες οι ενέργειες που γίνονται είναι σε συνεργασία μαζί του.

Ο ίδιος ο Κώστας Κληρίδης όπως είπε ήταν της άποψης ότι πρώτα έπρεπε να γίνει η διοικητική έρευνα η οποία θα αποσταλεί στην Νομική Υπηρεσία για να μελετηθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα Η θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι το λάθος έγινε μια μέρα και δεν θέτει σε αμφισβήτηση τις προηγούμενες εξετάσεις αλλά και ευρύτερα την διαδικασία προσλήψεων.

Ερωτηθείς ο κ. Καδής για τις φήμες ότι εστάλη επιστολή με καταγγελίες στον Γενικό Ελεγκτή που αφορούν τις εξετάσεις είπε ότι στο Υπουργείο δεν υπάρχουν καταγγελίες. Εάν υπάρχουν να σταλεί και στο Υπουργείο προέτρεψε και αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα θα προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: Καθημερινή