Η Αστυνομία για τα ρεζιλίκια στη Λάρνακα: «50 οπαδοί της Ανόρθωσης με κουκούλες και ρόπαλα….οι οπαδοί της ΑΕΚ ανταπέδωσαν τους πετροβολισμούς» – Καταζητούνται ακόμα δύο

Η Αστυνομία για τα ρεζιλίκια στη Λάρνακα: «50 οπαδοί της Ανόρθωσης με κουκούλες και ρόπαλα….οι οπαδοί της ΑΕΚ ανταπέδωσαν τους πετροβολισμούς» – Καταζητούνται ακόμα δύο

REZILIKIA

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η αλητεία, είναι αυτή που παίρνει περίοπτη θέση στα ρεπορτάζ και στέλνει λάθος μηνύματα στη κοινωνία αφού πρόκειται για δυο ομάδες που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Πετροπόλεμος, τραυματίες και το χειρότερο είναι πως  δεν γίνεται για πρώτη φορά στα Κυπριακά γήπεδα ( ή έξω από αυτά) και κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι δεν λένε να βάλουν μυαλό.

Με αφορμή δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και στον Τύπο, σε σχέση με τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης 24/8, μεταξύ οπαδών της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ  Λάρνακας, η Αστυνομία με ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα:

Παρόλο που δεν υπήρχαν πληροφορίες για πιθανά επεισόδια, η Αστυνομία εκπόνησε σχέδιο επιχειρήσεων με τρία περίπολα και έξι αστυνομικούς για κάλυψη και στελέχωση στατικών σημείων, περιμετρικά του βοηθητικού γηπέδου του ΓΣΖ, καθότι στον αθλητικό αυτό χώρο, σε μικρή απόσταση, διεξάγονταν σχεδόν ταυτόχρονα, προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ και αγώνας φούτσαλ (futsal) της Ανόρθωσης με ομάδα του εξωτερικού. Σε κάποια στιγμή, περίπου 50 οπαδοί της Ανόρθωσης, κάποιοι εξ’ αυτών με κουκούλες και ρόπαλα, κατευθύνθηκαν προς τους φίλαθλους της ΑΕΚ και άρχισαν να τους πετροβολούν. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ανταπέδωσαν τους πετροβολισμούς.

Αμέσως τα μέλη της Αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για να περιορίσουν τα επεισόδια, ενώ παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις. Στην προσπάθειά τους αυτή, δέχθηκαν πετροβολισμό από τους οπαδούς της Ανόρθωσης.

Με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας που έσπευσαν στο χώρο των επεισοδίων, αποκαταστάθηκε η τάξη.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 2 οπαδοί της ΑΕΚ και τρία μέλη της Αστυνομίας που έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και απολύθηκαν.
Σε ότι αφορά τα υπό αναφορά επεισόδια, εκδόθηκαν ήδη 6 εντάλματα σύλληψης, μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 4 άτομα, καταζητούνται άλλα 2, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται με σκοπό την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στα επεισόδια.

Η Αστυνομία δηλώνει, για ακόμη μία φορά, την αποφασιστικότητά της για επίδειξη μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και παραβατικής συμπεριφοράς που διασαλεύουν τη δημόσια τάξη και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Τονίζει δε, ότι χρειάζεται συστηματική και συλλογική προσπάθεια και συνεργασία με την Αστυνομία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως από το χώρο των αθλητικών σωματείων για την πρόληψη και καταστολή τους.

Πηγή: larnakaonline.com.cy