Η υπόθεση πίσω από την βόμβα στον Ιακωβίδη – Είχε λάβει επιστολές για απειλές η αστυνομία

Η υπόθεση πίσω από την βόμβα στον Ιακωβίδη – Είχε λάβει επιστολές για απειλές η αστυνομία

Χειροπέδες σε 50χρονο Διευθυντή ξενοδοχείου στην Πάφο φόρεσε η αστυνομία σε σχέση με την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολυκατοικία στους Αγίους Ομολογητές.

Capture
Στην εν λόγω πολυκατοικία στεγάζονται τα γραφεία του Κρις Ιακωβίδη λογιστή, μέλους του Σώματος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και συμβούλου σε Θέματα Αφερεγγυότητας ο οποίος τελικά ήταν ο αποδέκτης της βόμβας.

Ο Κρις Ιακωβίδης είναι αυτός που κατονόμασε τον 50χρονο καθώς ήταν με τον μόνο άτομο με τον οποίο είχε διαφορές ενώ είχε δεχθεί απειλές.

Ήταν ενήμερη για τις απειλές η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου 

Έξω φρενών με την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου είναι ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης από την οποία από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς ο κ. Ιακωβίδης είχε προβεί σε καταγγελίες και ζητούσε την παρέμβαση της.

Συγκεκριμένα ο Κρις Ιακωβίδης απέστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου 8 επιστολές, με την πρώτη στις 22 Αυγούστου και την τελευταία 13 Δεκεμβρίου, δηλαδή μόλις τέσσερις ημέρες πριν την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του. Η τελευταία επιστολή που αναφερόταν σε απειλές κοινοποιήθηκε σε Αρχηγό Αστυνομίας, σε Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Γενικό Εισαγγελέα στις 13 Δεκεμβρίου.

 

  1. Eπιστόλη προς Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου ημερομηνίας 22 Αυγούστου 2017
  2. Eπιστόλη προς Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου ημερομηνίας 23 Αυγούστου 2017
  3. Επιστολή προς Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου ημερομηνίας 30 Αυγούστου 2017
  4. Επιστολή προς Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου ημερομηνίας 8 Δεκεμβρίου 2017
  5. Επιστολή από δικηγορικό γραφείο Πανάγος & Πανάγος ΔΕΠΕ προς Αστυνομικό Διευθυντή Επαρχίας Πάφου ημερομηνίας 8 Δεκεμβρίου 2017
  6. Απάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου προς Πανάγο & Πανάγο ΔΕΠΕ ημερομηνίας 12 Δεκεμβρίου 2017
  7. Επιστολή από Πανάγο & Πανάγο ΔΕΠΕ προς Αστυνομικό Διευθυντή Επαρχίας Πάφου ημερομηνίας 13 Δεκεμβρίου 2107
  8. Επιστολή Κρις Ιακωβίδη προς Αστυνομικό Διευθυντή Επαρχίας Πάφου ημερομηνίας 13 Δεκεμβρίου 2017

Η υπόθεση που «έφερε» την βόμβα

Πίσω από την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Κρις Ιακωβίδης φαίνεται (σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου) να βρίσκεται η υπόθεση με το ξενοδοχείο Paphiessa Hotel & Apartments στην Πάφο, όπου ο κ. Ιακωβίδης διορίστηκε από την τράπεζα παραλήπτης – διαχειριστής.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν εγκατέλειψαν το υποστατικό και κάλεσαν αστυνομία επικαλούμενοι ότι δεν υπάρχει σχετικό διάταγμα. Ως εκ τούτου ακολούθησαν επιστολές και καταγγελίες στην αστυνομία, τόσο για την στάση μελών της δύναμης όσο και για απειλές που ακολούθησαν ενώ η πλευρά του κ. Ιακωβίδη απέστειλε στις αρχές το σχετικό διάταγμα.

Με επιστολές του στην αστυνομία ο Κρις Ιακωβίδης κατάγγελλε παρακοή διατάγματος και ότι αστυνομικοί της ΑΔΕ Πάφου τον «ανάγκαζε να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο» ενώ τον προειδοποίησε ότι θα τον συλλάβει.

Η απάντηση της ΑΔΕ Πάφου 

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕ με επιστολή της, του είχε αναφέρει ότι:

 Τι δηλώνει ο Ιακωβίδης

Σε δηλώσεις του, O Κρις Ιακωβίδης εμφανίστηκε λάβρος κατά της αστυνομίας για την εξέλιξη της υπόθεσης και ότι γνώριζε ότι κινδυνεύει αλλά «κάνει πλάτες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσει με αγωγές.

Επίσης ο κ. Ιακωβίδης ξεκαθαρίζει ότι τα πυρά του στρέφονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και όχι στο Αρχηγείο «δηλώνοντας υπεύθυνα ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου του έκανε πλάτες μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

 

reporter cy