Η Κύπρος βγαίνει μπροστά για το Λίβανο

Η Κύπρος βγαίνει μπροστά για το Λίβανο
Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Λίβανο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.  
Ο Εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική και ουσιαστική τη χθεσινοβραδινή συνάντηση του προέδρου N. Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τόνισε ότι κοινή επιδίωξη είναι η σταθερότητα στον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες κρατών, για το θέμα του Λιβάνου.
Νωρίτερα ο Εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει καθοριστικές τις επόμενες ημέρες για το μέλλον του Λιβάνου και ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις καλές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες.

View image on Twitter

Κοινή μας πεποίθηση η σταθερότητα στο Λίβανο. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Επίσης, είπε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η συνάντηση χθες βράδυ στην Κύπρο του προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Αλ Χαρίρι, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Εξάλλου, αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ριάντ. Δεν αποκλείεται εξάλλου, όπως ανέφερε, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με το βασιλιά της Ιορδανίας, αλλά και επίσκεψη στην Κύπρο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Ο Σαάντ αλ-Χαρίρι έφθασε στην Κύπρο λίγο πριν από τα μεσάνυκτα και είχε 45λεπτη συνομιλία με τον κ. Αναστασιάδη στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τη Βηρυτό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ