Η ΚΟΠ γνωστοποίησε την προκήρυξη για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19

Η ΚΟΠ γνωστοποίησε την προκήρυξη για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018-19

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι Προκήρυξη για το Πρωτάθλημα Cyta περιόδου 2018 – 2019. Το νέο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων που θα αγωνιστούν σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 22 αγωνιστικές και ακολούθως θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση σε δύο ομίλους των έξι ομάδων με δέκα επιπρόσθετους αγώνες. Οι ομάδες θα μεταφέρουν το βαθμολογικό απολογισμό της πρώτης φάσης. Τον πρώτο όμιλο θα αποτελούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 και το δεύτερο όμιλο οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12.

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης του δεύτερου ομίλου θα διαβαθμιστούν στη Β’ Κατηγορία. Στην Προκήρυξη περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που είχαν αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ σε σχέση με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Συγκεκριμένα, οι θέσεις των ποδοσφαιριστών στο Φύλλο Αγώνος μειώνονται σε είκοσι από είκοσι δύο. Τρείς από τους είκοσι ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνος πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Κύπρου. Όσον αφορά τον πιο πάνω κανονισμό, σε περίπτωση που Σωματείο δεν δηλώσει τους τρείς ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα, τότε η θέση ή θέσεις θα μένουν κενές στο φύλλο αγώνος. Σε αντίθεση περίπτωση θα υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ, για κάθε ποδοσφαιριστή που θα δηλώνετε σε κάθε μια από τις τρεις θέσεις που αναφέρονται πιο πάνω. Παραμείνει ο κανονισμός για χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στην αρχική ενδεκάδα που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΚΟΠ πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Σε σχέση με τον πιο πάνω κανονισμό, αυξάνεται το πρόστιμο για μη χρησιμοποίηση σε 2000 ευρώ από 1500 ευρώ για τον κάθε ποδοσφαιριστή.

Ολόκληρη η Προκήρυξη για το Πρωτάθλημα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ