Η ώρα της επιστροφής στα… αστέρια

By Andreas Andreou — August 22, 2017

Το περσινό πάθημα από την Χάποελ Μπερ Σεεβά, έγινε μάθημα φέτος. Ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμα να μην έχει πετύχει τον στόχο του αλλά του μένουν ακόμα 90 λεπτά για να τα καταφέρει έχοντας και σκορ πρόκρισης στις αποσκευές του. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει ήδη τα τρία από τα τέσσερα βήματα που χρειάζονται για να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή elite.

 1083258-189x150

Στ’ αστέρια του Champions League εκεί όπου πέρσι έπαθαν την ζημιά από τους Ισραηλινούς. Ο Μπέσνικ Χάσι έχει ετοιμάσει την ομάδα του γι’ αυτό το βήμα. Αλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου. Πως η πρόκριση στους ομίλους του Champions League ήταν ένας από τους λόγους που αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους».

Το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν δίνει πρόκριση. Δίνει όμως πλεονέκτημα στους «ερυθρόλευκους» κυρίως στην διαχείριση του αγώνα. Οι Κροάτες σίγουρα θα παλέψουν την πρόκριση μιας και γι’ αυτούς είναι επιπλέον 15 εκατομμύρια. Για τον Ολυμπιακό διακυβεύονται πολλά περισσότερα χρήματα. Οπως σας είχαμε γράψει πριν το πρώτο ματς αυτοί οι δύο αγώνες ήταν οι πιο σημαντικοί της χρονιάς. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» θα εξασφαλίσουν 30 εκατομμύρια ευρώ!

Οσο για το πλάνο; Μοναδικό ερωτηματικό είναι εάν θα πάρει φανέλα βασικού ο Φορτούνης ή ο Χάσι θα πάει με την ίδια 11αδα του πρώτου αγώνα. Δηλαδή με τον Καπίνο να έχει μπροστά του, τους Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσο και Κούτρη. Στα χαφ οι Ζιλέ και Οτζίτζα δεν θ’ αλλάξουν όπως και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν. Μένει να δούμε εάν θα παραμείνει και η ίδια τριάδα πίσω από τον φορ. Καρσελά, Μάριν και Σεμπά. Η ο Φορτούνης θα πάρει την θέση του Βραζιλιάνου στο βασικό σχήμα.

Εκτός από τα εκατομμύρια και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή elite o Oλυμπιακός παίζει και για την ειδική βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA. Γιατί εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός θα πάρει τους επιπλέον 4.000 πόντους και ταυτόχρονα θα κρατήσει χαμηλά τους Κροάτες…

Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Για όλα όσα γράψαμε αλλά και γιατί οι φίλαθλοι και οι παίκτες θ’ ακούν τον ύμνο του Champions League σε (τουλάχιστον) έξι παιχνίδια…

Gazzeta.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar