Η Πάφος «εκστρατεύει» και στην Άπω Ανατολή

Η Πάφος «εκστρατεύει» και στην Άπω Ανατολή

pa

Μετά τις συχνές το τελευταίο διάστημα εμπορικές και οικονομικές επαφές με χώρες της Μέσης Ανατολής, οι επιχειρηματικοί φορείς της Πάφου ετοιμάζονται να ανοίξουν φτερά και για την Άπω Ανατολή. Εκπρόσωποι του εμποροβιομηχανικού κόσμου της Πάφου θα λάβουν μέρος το Νοέμβριο σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο, αυτή της Σαγκάης.

Η διευθέτηση “κλείδωσε” κατά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Κίνας στην Κύπρο, ο οποίος κάλεσε τους επιχειρηματίες της Πάφου όπως συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση που διοργανώνεται στη Σαγκάη από το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Ο κ. Yaping Wang ανέφερε ότι παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες για τους Κύπριους επιχειρηματίες στον τομέα των εισαγωγών, αλλά και στον τομέα των εξαγωγών, δεδομένου ότι την έκθεση της κινεζικής μεγαλούπολης αναμένεται να επισκεφτούν 150 χιλιάδες αγοραστές και οι Κύπριοι επιχειρηματίες θα μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, εξέφρασε τη βούληση των μελών του Επιμελητηρίου για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών. Στα πλαίσια αυτά, θα συναντηθεί όπως είπε εκ νέου με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση για ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων.

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη συνάντηση του εμποροβιομηχανικού κόσμου της Πάφου με τον με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Κίνας. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στις εξαγωγές από κύπριους επιχειρηματίες στους τομείς  της οινοποιείας και εξαγωγής κρασιών, της ελαιοκομίας και της παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκών. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά για συνεργασία στην παροχή τουριστικών, νομικών υπηρεσιών καθώς και της εκπαίδευσης.
Πηγή: kathimerini.com.cy