Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

By Andreas Andreou — August 21, 2017

tipote

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Δήμος Λάρνακας από τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, από τα πλέον επίσημα χείλη, και αφορούν την πορεία των διεργασιών που στοχεύουν στην έναρξη εργασιών για την ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι το γεγονός ότι κάποιες ενστάσεις στην Αναθεωρητική Αρχή έχουν αποσυρθεί θα απαλλάξει τη Λάρνακα από την χρονοβόρα αναμονή για εξέταση τους. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα, οι διαδικασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς ώστε μετά τα σχόλια που αναμένονται από τους ανεξάρτητους αξιωματούχους, να σταλλούν οι συμβάσεις σε αυτούς που πέρασαν στο δεύτερο γύρο. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι πολύ ρεαλιστικό, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος ευχήθηκε οι θεσμοί να δείξουν την απαραίτητη βούληση. Ο Δήμος θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε οι εργασίες για ανάπτυξη και αναβάθμιση του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 20 ή 22 του μηνός, αναμένεται να επισκεφθεί τη Λάρνακα η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Larnaka Rights. Εκπρόσωπος της Κίνησης είχε ενημερώσει την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από ένα περίπου χρόνο, σχετικά με την χρήση του Λιμανιού Λάρνακας στην εξυπηρέτηση της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. Η Κίνηση είχε θέσει υπ’ όψιν της Επιτροπής, τι ανησυχίες των κατοίκων για την υγεία, την ασφάλεια και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από την χρήση του λιμανιού Λάρνακας, και της ζώνης ελαφριάς βιομηχανίας στην Αραδίππου.

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την πραγματοποίησητου 1ουΠαγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, με τίτλο «Η Αθηένου στο πιάτο σας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο. Στόχος είναι η προβολή και ανάδειξη όλων των Αθηενίτικων προϊόντων. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πέρα από το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην ετοιμασία ψωμιού και χαλλουμιού. Πρόθεση του Δήμου είναι η εκμάθηση και η διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου. Το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές και άλλες δράσεις, όπως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, στάσεις σε διατηρητέες οικοδομές του Δήμου, προετοιμασία φαγητού από σεφ, συμβουλές από Αθηενίτες διατροφολόγους, και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, μια και η μέρα του Φεστιβάλ συμπίπτει με τη Μέρα της Αγρότισσας. Μέσω της διοργάνωσης θα τονιστεί ο σημαντικός ρόλος της Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων και θα αναδειχθεί γενικότερα η τεράστια συνεισφορά της στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Επίσης θα προβληθεί η τεράστια προσφορά των Αθηενιτών παραγωγών. Ο Δήμος στοχεύει στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και επιδιώκει όπως το Φεστιβάλ καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Ζωντανά από το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταδίδεται η έκλειψη ηλίου, στις 6:20μμ, από την ιστοσελίδα του Κιτίου Πλανητάριου Αστεροσκοπείου. Η έκλειψη δε θα είναι ορατή στην Κύπρο και το Κίτιον Πλανητάριον, έχει προσκληθεί από την ερευνητική ομάδα της ΝΑΣΑ, στο Όρεγκον της Αμερικής για να παραστεί στην τελετή παρακολούθησης του εντυπωσιακού αυτού ουρανίου φαινομένου. Η Ολότητα της έκλειψης διαρκεί μόνο για μερικά λεπτά και είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει από τη Γη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πηγή: larnakaonline.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar