Η τραγική ιστορία του 18χρονου που βρέθηκε νεκρός στη Λάρνακα – Τον έδιωξαν από ξενώνα

By Andreas Andreou — September 01, 2017
nekr
Άγνωστες πτυχές που κρύβονται πίσω από τον θάνατο του 18χρονου ασυνόδευτου πρόσφυγα από την Σομαλία και ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από λίγες ημέρες στο διαμέρισμα του στη Λάρνακα , φέρνει στο φώς μέσα από την καταγγελία της προς τους κρατικούς φορείς η ΚΙΣΑ.
Ο 18χρονος Σομαλός, έφτασε στην Κύπρο πριν από περίπου ενάμισι χρόνο ως ασυνόδευτος ανήλικος και τοποθετήθηκε σε εφηβικό ξενώνα.
Ωστόσο, οι αρχές λόγω του ότι ο νεαρός ήταν 18 χρονών και δεν θεωρείτο ανήλικος, τον έδιωξαν από τον ξενώνα και τερμάτισαν την εξέταση του για μεταφορά του και επανένωση με την οικογένεια του που βρίσκεται στην Βρετανία.
Ο νεαρός, υπό αυτές τις συνθήκες , έμεινε απροστάτευτος και μόνος χωρίς προοπτικές επανένωσης με την οικογένεια του και αυτό τον είχε επηρεάσει ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να θέσει τέρμα στην ζωή του.
Η ΚΙΣΑ μέσα από την ανακοίνωση της καλεί την Κυπριακή Δημοκρατία να προβληματιστεί από τον θάνατο του νεαρού και να προχωρήσει στην χάραξη πολιτικής για ισότιμη ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία, λαμβάνοντας ειδικά μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες αλλά κυρίως τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Κύπρο.
Πηγή: larnakaonline.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar