Ικανοποίηση Λευκωσίας για την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στη Βάρνα

Ικανοποίηση Λευκωσίας για την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στη Βάρνα

ba

«Οι τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο της Βάρνας αφήνουν ικανοποιημένη τη Λευκωσία», δήλωσε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο κρατικό κανάλι.

Όπως ανέφερε, με την πρώτη ευκαιρία τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγιναν πράξη απέναντι στην Τουρκία, προσθέτοντας πως οι αναφορές Τουσκ και Γιούνκερ προς τον Ερντογάν να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αναζήτηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της, αφήνουν ικανοποιημένη την Λευκωσία.

Πρέπει, όμως, είπε ο κ. Προδρόμου, να είμαστε επιφυλακτικοί και να περιμένουμε την ενημέρωση για το τι ακριβώς διαμείφθηκε στη Σύνοδο της Βάρνας.

Χθες σαφέστατα ο κ. Ερντογάν έδειξε ότι ενδιαφέρεται για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας μάλιστα λόγο για ένταξη, παρά την προκλητική ρητορική των προηγούμενων ημερών ανέφερε ο κ. Προδρόμου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μάλιστα, χαιρέτησε το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε σαφές ότι η συνέχεια των ευρωτουρκικών σχέσεων προϋποθέτει την πρόοδος στις σχέσεις της Τουρκίας με την Κύπρο και την Ελλάδα.

«Αυτό που κρατάμε είναι ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε ότι η Λευκωσία αναμένει περισσότερη ενημέρωση για την ανταλλαγή των απόψεων στη Σύνοδο της Βάρνας.

Πηγή: kathimerini.com.cy