Υπάλληλος της CYTA διέρρεε προσωπικά δεδομένα πελατών σε συνταξιούχο αστυνομικό

Υπάλληλος της CYTA διέρρεε προσωπικά δεδομένα πελατών σε συνταξιούχο αστυνομικό
Υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων από 43χρονο υπάλληλο της Cyta σε 68χρονο συνταξιούχο αστυνομικό βρίσκεται ενώπιον του ΤΑΕ Αρχηγείου.
cache_846x3000_Analog_medium_235143_88159_1482017
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία, η 43χρονη υποστηρίζει ότι διέρρεε τα δεδομένα καθώς ο 68χρονος της είχε υποσχεθεί ότι θα μεσολαβήσει ούτως ώστε εν ενεργεία αστυνομικός να εξοφλήσει δάνειό του το οποίο η ίδια είχε συνάψει στο όνομά της και ο αστυνομικός είχε υπογράψει ως εγγυητής.
Η 43χρονη ανέφερε στους ανακριτές ότι δεν γνώριζε πως ο πρώην αστυνομικός χρησιμοποιούσε τα δεδομένα πελατών, τα οποία του διέρρεε από την 1η Ιουνίου 2016 μέχρι τις 4 Αυγούστου, οπότε έγινε αντιληπτή από την υπηρεσία της μετά από εσωτερικό έλεγχο και ως εκ τούτου ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία.
Επίσης, η 43χρονη ανέφερε ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον 68χρονο πρώην αστυνομικό και ότι τη διαρροή των δεδομένων έπραττε είτε στέλνοντάς του μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο είτε στέλνοντάς του websms από τον υπολογιστή στο γραφείο της. Από τον έλεγχο της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι σε συνολικά 249 περιπτώσεις απέστειλε διέρρευσε στοιχεία πελατών όπως ονοματεπώνυμο, ταυτότητα, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου.
Η 43χρονη στη θέα των αστυνομικών που μετέβησαν στο κατάστημα όπου εργαζόταν για να τη συλλάβουν, με θράσος, ανέφερε στους αστυνομικούς «έχει τόσους και τόσους που κάμνουν τόσα, εγώ σας επείραξα;».
Οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες ούτως ώστε να διαπιστωθεί ποια η σχέση της ύποπτης με τον εν ενεργεία αστυνομικό με για τον οποίο συνήψε το δάνειο και το οποίο αυτός δεν πλήρωνε, καθώς και για το πώς χρησιμοποιούσε τα προσωπικά στοιχεία των πελατών ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος ενδεχομένως να εργάζεται ως ντεντέκτιβ .
Πάντως, δεν αποκλείεται τα δεδομένα να διέρρεαν και προς εταιρείες για διαφημιστικούς σκοπούς ή ακόμα και για κομματικούς ενόψει εκλογών, ωστόσο το πώς χρησιμοποιούνταν στην προκειμένη περίπτωση αναμένεται να διαφανεί στην πορεία των ερευνών.
reporter cy