Υπουργός τελικά ο Χριστοδουλίδης

Υπουργός τελικά ο Χριστοδουλίδης

Από το Προεδρικό στο Υπουργείο Εξωτερικών μετακινείται ο μέχρι τώρα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Καθημερινής» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και όπως όλα δείχνουν οι δύο συναίνεσαν ώστε ο τελευταίος να αναλάβει το υπουργείο εξωτερικών.

b_sfhrhreh

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Ιωάννη Κασουλίδη ο οποίος ξεκαθάρισε πως ολοκλήρωσε ηδη τον πολιτικό του κύκλο. Είδηση που δεν πέρασε απαρατήρητη με τα πολιτικά πρόσωπα που μαθήτευσαν κοντά του όπως οι Μιχάλης Σοφοκλέους Γιώργος Παμπορίδης και Δημήτρης Δημητρίου να εξάρουν το πολιτικό του έργο.

Σημειώνεται πως και ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελούσε εισήγηση του Ιωάννη Κασουλίδη για τη θέση του Κυβερνητικού Εκροσώπου καθώς συνεργάστηκαν μαζί στο διπλωματικό σώμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναλαμβάνει το υπουργέίο εξωτερικών σε μία κρίσιμη καμπη του κυπριακού, μετά και το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά αλλά και την απόσυρση του χάρτη από τον Τ/κ ηγέτη.

Βιογραφικο σημείωμα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1973. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες οικονομικά και βυζαντινές σπουδές στη Νεα Υόρκη ενω το 2003 αναγορευθηκε ως διδάκτορας του τμήματος πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1999 είναι μέλος της διπλωματικής υπηρεσίας και διετέλεσε διευθυντής του γραφέίου υπουργου εξωτερικών.

Πηγή: Η Καθημερινή