Ιραόλα: «Μεγάλη πρόκληση η ΑΕΚ»

Ιραόλα: «Μεγάλη πρόκληση η ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη το νέο προπονητή της ομάδας, Άντονι Ιραόλα και τον τεχνικό διευθυντή Άντερ Μουρίγιο. Ο Ισπανός προπονητής χαρακτήρισε ως μια μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.

 

Οι τοποθετήσεις του Ιραόλα:

«Πρώτα από όλα για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ παρουσιάζει μια ανοδική πορεία. Ερχόμενος στην ΑΕΚ θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τον δρόμο των επιτυχιών. Είναι η πρώτη μου εμπειρία σαν προπονητής αλλά έχω μεγάλη εμπειρία σαν ποδοσφαιριστής, ειδικά από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα η  οποία έχει παίξει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Θεωρώ πάρα πολύ καλό μέρος την Κύπρο και γενικά την  Λάρνακα. Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Θέλω να νοιώσει περήφανος για αυτό που βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Αν πετύχουμε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας».

Για τον προγραμματισμό: «Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια από την περσινή. Μιλάμε κάθε μέρα με τον Μουρίγιο για το ρόστερ της νέας σεζόν. Αυτό που επιθυμώ είναι να τους δω από κοντά. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε τις επόμενες αποφάσεις».

Η τοποθέτηση του Μουρίγιο:

«Ξέρω πάρα πολύ καλά τον Ιραόλα. Τα τελευταία χρόνια της ποδσφαιρικής του καριέρας λειτουργούσε σαν προπονητής μέσα στο γήπεδο λόγω των εμπειριών που απόκτησε. Είναι πάρα πολύ καλός χαρακτήρας με ηγετικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε και τον Άντονι και τους παίκτες για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ΑΕΚ καλύτερη. Η ομάδα μεγαλώνει σαν ομάδα και σαν σύλλογος γενικότερα. Θεωρώ ότι διαθέτουμε την καλύτερη οργάνωση σαν σύλλογος στην Κύπρο. Ο στόχος ο δικός μου είναι να είμαστε καλύτεροι την επόμενη μέρα από ότι την προηγούμενη».

 

24sports cy