Κ. Κληρίδης: Πολλά μπορούν να λεχθούν, αλλά όχι τώρα για την υπόθεση Λοϊζίδου

Κ. Κληρίδης: Πολλά μπορούν να λεχθούν, αλλά όχι τώρα για την υπόθεση Λοϊζίδου
Λίγα 24ωρα μετά την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατία, Νίκου Αναστασιάδη, στην υπόθεση της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου και τις αναφορές του ότι «δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα στην χώρα μας με τους εταίρους», για πρώτη φορά την θέση του εξέφρασε και ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος συστήνει να αποφεύγονται δημόσιες συζητήσεις ενόσω εκκρεμούν οι έρευνες.
Ερωτηθείς για το ζήτημα, στο περιθώριο ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με θέμα της διαφθορά, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «παρόλο που πράγματι πολλά μπορούν να λεχθούν, τόσο με την ουσία του θέματος, όσο και για τις διαδικασίες, αλλά και για κάποια ατμόσφαιρα, η οποία έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των γεγονότων αυτών, θα πρέπει να σας πω ότι ενόσω εκκρεμούν οι διαδικασίες, δηλαδή τόσο η πειθαρχική έρευνα, η οποία έχει διαταχθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, όσο και οι ποινικές έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει και βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αστυνομικές ανακριτικές αρχές, δεν επιτρέπεται να γίνονται δημόσιες συζητήσεις, οι οποίες είτε άμεσα είτε έμμεσα τείνουν να επηρεάσουν ή ενδεχόμενα τείνουν να επηρεάσουν τις ανακρίσεις ή τις διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ο κ. Κληρίδης συνέστησε παράλληλα «να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ερωτηθείς πότε πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα, είπε ότι όσον αφορά τις πειθαρχικές διαδικασίες, έχει ήδη τεθεί προθεσμία από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο έχει διορίσει τον ερευνώντα λειτουργό. Όσον αφορά τις ποινικές διαδικασίες, είπε ότι η διαβεβαίωση από πλευράς των ανακριτικών αρχών, η οποία είναι δημόσια, είναι ότι θα διεκπεραιωθούν κατά το συντομότερο δυνατό διάστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ