Και η γιόγκα θέλει τα βάρη της

Και η γιόγκα θέλει τα βάρη της

giogka

Επειδή το απόλυτο μυστικό για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα από το είδος της γυμναστικής που έχεις επιλέξει να κάνεις είναι να δυσκολεύεις σταδιακά το πρόγραμμά σου, σου έχουμε την απόλυτη λύση για να συνδυάσεις ιδανικά την ψυχική ηρεμία με ένα δυνατό σώμα.

Εάν μέχρι τώρα η επιλογή σου ήταν η γιόγκα, τότε θα ενθουσιαστείς όταν μάθεις ότι χρησιμοποιώντας βαράκια (2-2,5 κιλών) κατά τη διάρκεια των ασκήσεών σου, θα δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακόμα κι αν δεν είσα φαν της γιόγκα, το βίντεο που ακολουθεί σου δείχνει κάποιες σχετικές ασκησεις, που θα σε κάνουν να τρέξεις αμέσως στο κοντινότερο γυμναστήριο.

Δες ποιες ειναι οι ασκήσεις αυτές, και κάνε πράξη το αρχαίο ρητό που λέει “νούς υγιής εν ωματι υγιεί”. Για… προθέρμανση σου αναφέρουμε αναλυτικά 4 βασικές ασκήσεις με τις οποίες μπορείς να ξεκινήσεις, πριν να… εμπλουτίσεις το ρεπερτόριό σου.

1. Ανυψώσεις γάμπας 

giogkas

Πάρε τη λεγόμενη “στάση του αλόγου”. Άνοιξε τα πόδια σου περίπου στο ύψος των ώμων σου με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα έξω. Κράτα τα γόντα λυγισμένα και βάλε σε κάθε χέρι από ένα βαράκι, τα οποία στηρίζεις ψηλά στους μηρούς σου. Ανασήκωσε κάθε γάμπα χωριστά, χωρίς οι άκρες των δαχτύλων σου να αφήσουν το πάτωμα. Κάνε 10 επαναλήψεις για κάθε γάμπα.

2. Βαθύ κάθισμα “σίβα”

Ξεκίνα από “διπλωμένη¨στάση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Χρησιμοποίησε ένα βαράκι, το οποίο όρθιο το πιέζεις με δύναμη στο πάτωμα με τα δύο σου χέρια. Τότε φέρε λυγισμένο το ένα πόδι πίσω απο το άλλο στο ύψος του γονάτου, χωρίς να μετακινήσεις το υπόλοιπο σώμα σου. Μην ξεχνάς να εισπνέεις και να εκπνέεις καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Κάνε 10-15 επαναλήψεις.

3. “Πολεμιστής ΙΙ” με βάρη

gio

Πάρε τη στάση “Πολεμιστής ΙΙ” κατώντας ένα βαράκι στο κάθε χέρι. Γοφοί και ώμοι στραμμένοι προς τα μπροστά και λυγίζεις το ένα σου γόνατο σε ορθή γωνία (90 μοίρες).Κράτα τα χέρια σου σε έκταση, ελαφρώς λυγισμένα για να βάλεις στην άσκηση δικέφαλους και τρικέφαλους. Κράτα 10-15 δευτερόλεπτα σε κάθε πόδι εναλλάξ.

4. Ύπτιες πιέσεις στήθους

Ξάπλωσε ανάσκελα καιλυγισε τα γόνατά σου, πιέζοντάς με τις πατούσες σου το πάτωμα. Κράτα ένα βαράκισε κάθε χέρι. Καθώς εισπνέεις (μην ξεχνάς ότι οι αναπνές σου είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε καθε άσκηση, λύγισε τους αγκώνες σου σε γωνία 90 μοιρών φέρνοντάς τους στο ύψος του στήθους σου. Εκπνέεις και σπρώχνεις μετα χέρια σου προς τα πάνω, φέρνοντας τα πάνω από τους ώμους σου, ενεργοποιώντας έτσι τους μυς του στήθους σου.

Πηγή: boro.gr