Καίει αυτόν που την έκαψε η Ροζίτα – Κατακεραυνώνει Θεοχάρους

Καίει αυτόν που την έκαψε η Ροζίτα – Κατακεραυνώνει Θεοχάρους
Στην κατάθεση της έκτασης 55 σελίδων η πρώην λειτουργός ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ την ίδια ώρα που παραδέχεται την διάπραξη αδικημάτων από την ίδια  δείχνει τον καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από ατασθαλίες σε άλλα τρία ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ. Σημειώνεται  ότι ο κ. Θεοχάρους ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις αφαιρέθηκε.
cache_846x3000_Analog_medium_276278_106474_1122017
Τα τρία αμαρτωλά προγράμματα
Σύμφωνα με την κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» ο Αντώνης Θεοχάρους ευθύνεται για ατασθαλίες στα προγράμματα Iktimed, Paramare και Ερμής.
Στο πρόγραμμα Iktimed, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση της Ροζίτας, o Αντώνης Θεοχάρους μετά από δική του πρόταση, εξουσιοδότησε την Ροζίτα να αναλάβει τις πληρωμές από το πρόγραμμα, ενώ είχε την τάση να αναθέτει εργασίες σε πρόσωπα του φιλικού του κύκλου.
Σε αυτά τα προγράμματα εργάστηκε και ο γιος της Ροζίτας, Ιάκωβος Παυλίδης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση. Σύμφωνα με την ίδια ο γιος της δέχθηκε να υπογράψει σύμβαση εργασίας στο εν λόγω πρόγραμμα μετά από παραίνεση της ίδιας.
Το πρόγραμμα δεν ελέγχετο από κανένα και ως εκ τούτου δεν τηρούνταν ούτε τα χρονοδιαγράμματα ούτε γίνονταν οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν.
Στο πρόγραμμα Paramare σύμφωνα με την Ροζίτα ο καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους έλαβε χρηματοδότηση 173 χιλιάδων ευρώ για να προσληφθούν 12 άτομα. Ωστόσο η ομάδα δεν παρήγαγε το ανάλογο έργο και δεν υλοποιήθηκε ο σκοπός του έργου που ήταν να παραδοθεί το portal.
Σύμφωνα με την Ροζίτα Παυλίδου στο εν λόγω έργο δόθηκε το 2013 νέα χρηματοδότηση από τον ΚΟΤ ύψους 100 χιλιάδων ευρώ ενώ τρία χρόνια μετά που δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη το έργο ο καθηγητής επανήλθε ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 42 χιλιάδων ευρώ από το ΤΕΠΑΚ.
Τα χρήματα δόθηκαν στο έργο ωστόσο ο εσωτερικός ελεγκτής του ΤΕΠΑΚ Άκης Κλεάνθους σε έκθεση του έριχνε την ευθύνη μη υλοποίησης του στον γιο της Ροζίτας, Ιάκωβο Καρέρα Παυλίδη κάτι που σύμφωνα με την ίδια έγινε γιατί ο Κλεάνθους συνέργησε με τον Θεοχάρους.
Ο υπολογιστής και το αυτοκίνητο
Την ίδια ώρα η Ροζίτα Παυλίδου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ανέθετε εργασίες σε συγγενείς της αφού αυτοί ήταν μόλις ένας με δύο σε κάθε πρόγραμμα, ενώ απάντησε και για την αγορά υπολογιστή για προσωπικής της χρήση καθώς και για την αγορά αυτοκινήτου.
Όπως ισχυρίζεται η αγορά του υπολογιστή από χρήματα προγράμματος για την ίδια, έγινε μετά από υπόδειξη από τον Αντώνη Θεοχάρους σε πρόνοια των συμβολαίων ενώ για το αυτοκίνητο που αγόρασε σημείωσε πως το είχε αγοράσει πριν αναλάβει τη θέση υπεύθυνης προγραμμάτων στο ΤΕΠΑΚ.
Οι πολιτικές προεκτάσεις
Στην κατάθεση της η Ροζίτα  ανέφερε ότι αποφάσισε να μιλήσει καθώς μετάνιωσε και νιώθει τύψεις αφού όπως είπε, «έβαλα μέσα τα παιδιά μου». Μεταξύ άλλων η Ροζίτα ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ο ιθύνων νους αλλά ένα «θύμα» και κατονόμασε άλλα δύο πρόσωπα ως εγκέφαλους.
Επίσης η Ροζίτα Παυλίδου ενέπλεξε συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είναι μέλος της αριστερή οργάνωσης «Γρανάζι» κι όπως ανέφερε όλοι που εμπλέκονταν στο φαγοπότι ήταν «σύντροφοι της οργάνωσης».
Σύμφωνα με την κατάθεσηη Ροζίτα ενημέρωσε σχετικά την οργάνωση ενημέρωσε σχετικά αξιωματούχο του ΑΚΕΛ ο οποίος σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, της ανέφερε ότι «τα γνωρίζει».
Ωστόσο η κ. Παυλίδου δεν κατονομάζει στο παρών στάδιο τον εν λόγω αξιωματούχο
Νέες ανακρίσεις για το φαγοπότι
Οι ανακριτές έχουν αρχίσει ήδη νέο κύκλο ερευνών, χωρίς να αποκλείονται νέες συλλήψεις, ενώ τα όσα ανέφερε η Ροζίτα για τις διαδρομές των χρημάτων και για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος και τα δεκάδες ονόματα στα οποία αναφέρθηκε, τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ανακριτών.
reporter cy