Καμμένος: Σημαντική για την Α. Μεσόγειο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Καμμένος: Σημαντική για την Α. Μεσόγειο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

«Η διαχρονική συνεργασία και επικοινωνία των λαών της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική για την πρόοδο, την ευημερία και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου». Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ, κκ. Φωκαϊδη και Λίμπερμαν.

b_trimeris

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι όποτε αυτή η επικοινωνία εμποδιζόταν από εξωγενείς παράγοντες, όλη η περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου χαρακτηριζόταν από επιβράδυνση και στασιμότητα που ορισμένες φορές κατέληγαν σε συγκρούσεις. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα καθιστά ιδιαίτερα σημαντική τη διατήρηση και τη διεύρυνση της σχέσης ασφάλειας και ευημερίας.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι τρεις χώρες με πλήρη επίγνωση αυτών των δεδομένων αποφάσισαν να αναπτύξουν μια ανοικτή τριμερή συνεργασία η οποία θα προωθεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή.

«Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε κράτος. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συνεργασία», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας ανακοινώνοντας ότι αποφασίστηκε η σύσταση τριμερούς συντονιστικής επιτροπής η οποία θα αναλάβει την καθιέρωση σε ετήσια βάση της συνάντησης των υπουργών Άμυνας.

«Βασικός και απαράβατος όρος, όμως, είναι ο σεβασμός της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της κάθε χώρας και του λαού της. Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, κ. Liberman, ο κόσμος πλέον χωρίζεται στους εξτρεμιστές και σε εκείνους που θέλουν τη συνεργασία», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

 

24news cy