Κάνει τσιφλίκι του τα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Κάνει τσιφλίκι του τα κατεχόμενα ο Ερντογάν
Σε πρόσωπο κλειδί για την παράνομη ανάπτυξη γης στις κατεχόμενες περιοχές φαίνεται να εξελίσσεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
cache_846x3000_Analog_medium_271518_408474_19112017
Σύμφωνα με δημοσίευμα του κυριακάτικου Φιλελευθέρου ο Ερντογάν προχωρεί ακάθεκτος τους σχεδιασμούς του για πλήρη εξάρτηση του ψευδοκράτους στον ίδιο και για αυτό το λόγο με μπροστάρη τον γαμπρό του και Μπεράτ Αλμπαϊράκ προχωρεί σε αναπτύξεις που αφορούν την μεταφορά νερού, τα ενεργειακά, την κατασκευή δρόμων , ξενοδοχείων, πανεπιστημίων αλλά και την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Τύμβου.

Πίσω από τις εταιρίες που αναλαμβάνουν τα εν λόγω έργα σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο εμφανίζονται εταιρίες που ανήκουν σε προσωπικούς φίλους του Τούρκου Προέδρου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος αρνήθηκαν στην Παγκόσμια Τράπεζα να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα του καθεστώτος αφού σε αυτό βρίσκονται όλα τα στοιχεία που εμπλέκουν την οικογένεια Ερντογάν με την παράνομη ανάπτυξη.
Οι τουρκικοί σχεδιασμοί οι οποίοι υπενθυμίζεται ότι καταγγέλθηκαν κι από την κυπριακή δημοκρατία στον ΟΗΕ τον περασμένο Οκτώβριο φιλοδοξούν να καταστήσουν τα κατεχόμενα τουρκικό προπύργιο και να δημιουργήσουν τετελεσμένα με οικονομικό όφελος, τόσο στον ίδιο τον Ερντογάν και την οικογένεια του, όσο και στους στενούς του φίλους και επιχειρηματίες.
Οι τουρκικές μεθοδεύσεις επεκτείνονται και στο ζήτημα της παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους σε έποικους αφού γίνονται επιλεκτικά σε πρόσωπα κλειδιά που επιλέγει η Άγκυρα.
Από το κάδρο της ανάπτυξης των κατεχομένων όπως διαφαίνεται απουσιάζουν πλήρως οι Τουρκοκύπριοι, που παρακολουθούν από απόσταση χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
reporter cy