Καταδικάστηκε ο φυγόδικος για ξέπλυμα χρήματος που κρυβόταν στην Λεμεσό

Καταδικάστηκε ο φυγόδικος για ξέπλυμα χρήματος που κρυβόταν στην Λεμεσό
astino
Ένας Τουρκοκύπριος  που συνελήφθη από την αστυνομία των Βάσεων (SBA) πριν μερικους μηνες στην περιοχή Αγίου Νικολάου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων αφού κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ο Τ/κ εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για έκτιση της ποινής του. Πρόκειται για τον Kamil Ozalp, κάτοικο Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος συνελήφθη στην Αγγλία τον περασμένο Μάιο, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του 100.000 στερλίνες.
Ωστόσο, μόλις απελευθερώθηκε με εγγύηση, ο 46χρονος Ozalp εγκατέλειψε τη χώρα και κατέφυγε στα κατεχόμενα. Ωστόσο οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισαν την έρευνά τους εναντίον του, απ’ όπου και αποκάλυψαν το εύρος των εγκλημάτων του Ozalp καθώς και οτι ειχε σκοπο να νομιμοποιήσει περισσότερα από £1 εκατομμύριο στερλίνες.
Ο επικεφαλής επιθεωρητής Mustafa Kemal της αστυνομιας των Βρετανικων Βασεων εξήγησε: “Είχαμε έρθει σε επαφή με την Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος για να μας ενημερώσουν για τον Ozalp και συγκεντρώσαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι συχνάζει σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στις περιοχές των  Βάσεων” .
Ενεργώντας στη μυστικότητα, αξιωματικοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο και συνέλαβαν τον Όζαλπ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σούπερ μάρκετ ενώ στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση εν αναμονή των ακροάσεων έκδοσης. Αφού αρχικά παραδέχτηκε την ενοχή του σε μικρότερη κατηγορία και δήλωσε αθώος στην κατηγορία ξεπλύματος άνω του 1 εκ. στερλινών, αργότερα και υπό το φόβο μεγαλύτερης καταδίκης, παραδέχθηκε ενοχή και στις δύο κατηγορίες, και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.
Πηγή: reporter.com