Κατάδικοι κατέρχονται σε διαμαρτυρία – Πυρά κατά Τρυφωνίδη και Ειρήνη

Κατάδικοι κατέρχονται σε διαμαρτυρία – Πυρά κατά Τρυφωνίδη και Ειρήνη

aaa

Αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τις Κεντρικές φυλακές με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα από κατάδικους και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η συνέχεια του σάλου ήρθε από τον πρώην Διευθυντή των Κεντρικών φυλακών Γιώργο Τρυφωνίδη ο οποίος μίλησε σε εκπομπές και επανέλαβε τις θέσεις του, ενώ «ανώνυμος δεσμοφύλακας» σε τηλεφωνική παρέμβαση στο TV ONE προέβη σε καταγγελίες.

Τόσο το βίντεο όσο και ο πρώην Διευθυντής των φυλακών έφερε την έντονη αντίδραση των κατάδικων οι οποίοι κατέρχονται από τη μια το μεσημέρι σε ειρηνική διαμαρτυρία εντός του γηπέδου των Κεντρικών φυλακών.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν με ανακοίνωση τους, κατέρχονται σε διαμαρτυρία «ως ένδειξη συμπαράστασης στο έργο το οποίο επιτελεί η διεύθυνση των φυλάκων και σχετικά με τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του πρώην Διευθυντή των φυλακών Γιώργου Τρυφωνίδη για τις φυλακές αλλά και για τις καταγγελίες της βουλευτή Ειρήνη Χαραλμαπίδου».

Διαμαρτύρονται επίσης για το γεγονός ότι στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται τα πρόσωπα τους ενώ στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «θέλουμε να πούμε ότι επί προηγούμενης διοίκησης τα κινητά και τα ναρκωτικά έρχονταν με τα κασόνια»

«Τώρα υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας», τονίζουν οι κατάδικοι οι οποίοι από τις 1 το μεσημέρι βρίσκονται στο γήπεδο των φυλακών.

Πηγή: reporter.com.cy