Κατεχόμενα: Άρχισαν οι πανηγυρισμοί στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας

Κατεχόμενα: Άρχισαν οι πανηγυρισμοί στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας
Στις 10.30 αναμένεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Εθνικής Ενότητας ο πρόεδρός του, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν για να γιορτάσουν την πρωτιά του κόμματος στις σημερινές «εκλογές» που θεωρείται αναμφισβήτητη, ενώ οι πανηγυρισμοί στο ΚΕΕ έχουν ήδη αρχίσει.
cache_846x3000_Analog_medium_289526_38842_712018
 Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στον «Μπαϊράκ», αυτοκινητοπομπές έχουν αρχίσει να έρχονται από άλλες πόλεις στην κατεχόμενη Λευκωσία με υποστηρικτές του ΚΕΕ.
Στο μεταξύ , μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης των εποίκων, Ερχάν Αρικλί εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα ποσοστά του κόμματός του αφού, όπως είπε, στόχος τους ήταν το 10% ενώ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι γύρω στο 5% που είναι και το όριο εισδοχής στη «βουλή» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν έναν ή δύο «βουλευτές».
 Όπως επίσης μεταδίδεται σε τ/κ κανάλια, ο πρόεδρος του ΡΤΚ αναμένεται να προβεί σε δήλωση απόψε αφού αξιολογήσει τα αποτελέσματα και με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και πρώην ηγέτη των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Το ΡΤΚ φέρεται να καταγράφει πτώση 16% σε σχέση με τις «εκλογές» του 2013.
 Ωστόσο εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να βγει μια σταθερή «κυβέρνηση» από τη σημερινή ψηφοφορία και μπορεί να προετοιμαστούν και πάλι για «εκλογές» μετά τον Ιούνιο. Χαρακτήρισε το ποσοστό συμμετοχής χαμηλό, εκτιμώντας ότι δεν είναι μόνο αντίδραση των πολιτών στην πολιτική αλλά και στο εκλογικό σύστημα που τους δυσκόλεψε.
 Σύμφωνα με τα τελευταία ποσοστά καταμέτρησης που δείχνουν τα τ/κ κανάλια και με αυτή να βρίσκεται στο 55,35%, το ΚΕΕ παίρνει 36,26%, το ΡΤΚ 21,65%, το ΚΛ 17,4%, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 8,46%, το Δημοκρατικό κόμμα 8,01%, το κόμμα Αναγέννησης 6,1%, το κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας 2,4% και το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας 0,09%.
 ΚΥΠΕ