Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για Ολυμπιακό

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για Ολυμπιακό

Με «βαριά» καμπάνα κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι» για τα επεισόδια που ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς προβλέπεται τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων, καθώς και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 250.000 ευρώ και μείωση τριών βαθμών.

cache_846x3000_Analog_medium_300820_82427_522018

Όσον αφορά την ρίψη φωτοβολίδας, αυτό που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας είναι να γίνουν συστάσεις, όπως και έγιναν και αν έπεφτε και άλλη, να υπήρξε διακοπή του αγώνα.

Αναλυτικά το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει τα εξής:

4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

 

Πηγή: gazzetta.gr