Κλείνει την ψαλίδα από τον Νικόλα ο Μαλάς

By Andreas Andreou — November 24, 2017
Άνετη επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη  τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στον δεύτερα, αλλά και μάχη ανάμεσα σε Νικόλα Παπαδόπουλο και Σταύρο Μαλά για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο – με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να διατηρεί προβάδισμα 3 μονάδων – καταδεικνύει η δημοσκόπηση που παρουσίασε η τηλεόραση του Alpha.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε τον Α’ γύρο των Προεδρικών εκλογών ο Νίκος Αναστασιάδης θα συγκέντρωνε ποσοστό 33,7% και θα ήταν στον β’ γύρο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος με ποσοστό 22,6% θα άφηνε πίσω τον Σταύρο Μαλά ο οποίος θα συγκέντρωνε 19,6%.
Ακολουθούν οι Γιώργος Λιλλήκας με 4,1% και ο Χρίστος Χρίστου με 2,7%.
δ1
Σε σχέση με τις προσβάσεις των υποψηφίων στα κόμματα, ο Νίκος Αναστασιάδης παίρνει το 83,8% του ΔΗΣΥ, ενώ αντλεί από όλους τους χώρους πλην του ΕΛΑΜ.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επίσης αντλεί μικρό ποσοστό από τον ΔΗΣΥ (5,1%), μεγαλύτερο από το ΑΚΕΛ (7,7%) ενώ από το ΔΗΚΟ παίρνει το 66,2%.
Ο Σταύρος Μαλάς παίρνει το 75,3% των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων, 8% από την ΕΔΕΚ και 10,3% από τους Οικολόγους.
Ο δεύτερος γύρος 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο δεύτερος γύρος ο οποίος θα αναδείξει και τον  επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, παίρνει 43% απέναντι από το 34% που παίρνει ο Ν. Παπαδόπουλος με την αποχή να φτάνει το 19% και 5% να δηλώνει αναποφάσιστο. Κερδίζει με 46% έναντι 30% τον Σταύρο Μαλά, με την αποχή να φτάνει το 21% και 3% να δηλώνει αναποφάσιστο.

δ3

Ο Ν. Αναστασιάδης υπερέχει επίσης στις θετικές γνώμες συγκεντρώνοντας ποσοστό 47%, έναντι του Ν. Παπαδόπουλου και 34% του Σταύρου Μαλά, ενώ έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες, 49%, έναντι 58% του Ν. Παπαδόπουλου και 58% του Σ. Μαλά.

Η έρευνα του ALPHA πραγματοποιήθηκε από τις 16-22 Νοεμβρίου από την εταιρεία Symmetron Market Research για λογαριασμό του Alpha, μεταξύ ανδρών και γυναικών 18 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου, με δείγμα 1000 ατόμων. Πιο κάτω η ταυτότητα της έρευνας.

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar