Κομπίνα ή παρεξήγηση; Έδωσε 40,000 ευρώ προκαταβολή για πουλημένο ακίνητο

Κομπίνα ή παρεξήγηση; Έδωσε 40,000 ευρώ προκαταβολή για πουλημένο ακίνητο
astinom
Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία Λεμεσού, ενώ καταζητείται και τρίτο πρόσωπο , προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
Πρόκειται για δύο ελληνοκύπριους ηλικίας 60 και 55 χρόνων, ενώ καταζητείται ένας 45χρονος αιγυπτιακής καταγωγής.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 33χρονο, κάτοικο Λεμεσού, στις 31 του περασμένου Αυγούστου. Ο παραπονούμενος κατάγγειλε ότι τον Απρίλιο του 2017, ο 60χρονος μαζί με τα άλλα δύο πρόσωπα, του πρότειναν να αγοράσει ακίνητο στη Λεμεσό, για το οποίο, όπως ισχυρίστηκαν, είχαν εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. Αφού ο 33χρονος, συμφώνησε μαζί τους, φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή.
 Όταν με την πάροδο του χρόνου, η πράξη πώλησης και μεταβίβασης του ακινήτου, δεν ολοκληρωνόταν, ο παραπονούμενος διαπίστωσε μετά από σχετική έρευνα ότι το συγκεκριμένο ακίνητο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας  είχε πωληθεί στις 8 Ιουνίου 2017, σε άλλο πρόσωπο.
Η Αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης  εναντίον των τριών προσώπων, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης και ανακρίθηκαν στο ΤΑΕ. Οι συλληφθέντες  πρόβαλαν διάφορους ισχυρισμούς, μεταξύ αυτών και το γεγονός πως δεν ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου ότι αυτό είχε στο μεταξύ  πωληθεί.
Η Αστυνομία αδυνατεί στην παρούσα φάση να καλέσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για κατάθεση, αφού αυτός βρίσκεται για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό.
Στα πλαίσια συνέχισης της διερεύνησης  της υπόθεσης, οι δύο συλληφθέντες δεν οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο και προσωρινά έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πάντα των καταγγελλομένων, πως προσφέρθηκαν να επιστρέψουν την προκαταβολή στον παραπονούμενο, εκείνος όμως αρνήθηκε απαιτώντας την ολοκλήρωση της πράξης.
 Πηγή:reporter.com.cy