ΚΟΠ: Κάθετος ο Κούμας για τους Κύπριους

ΚΟΠ: Κάθετος ο Κούμας για τους Κύπριους

Το κεφάλαιο Κύπριος ποδοσφαιριστής απασχόλησε κατά κύριο λόγο την άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ, με τον πρόεδρο Γιώργο Κούμα να παρουσιάζεται ανένδοτος στην απόφασή του για στήριξη των γηγενών παικτών.

b_nic_7680

Συγκεκριμένη απόφαση δεν πάρθηκε για το θέμα, όμως υπάρχουν προτάσεις και σε κατοπινό στάδιο θα κατατεθούν προς έγκριση.

Το δελτίο τύπου της ΚΟΠ αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της Άτυπης Συνέλευσης της ΚΟΠ που ακολούθησε την Καταστατική Συνέλευση, αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών από τα τμήματα φορολογίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, ενημέρωσε τα Σωματεία για το σχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για εξόφληση των οφειλών των Σωματείων προς το Κράτος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΚΟΠ θα συμβάλει σταδιακά με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται απευθείας προς το κράτος.

Για το θέμα της χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστών που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ πριν το 18ο έτος της ηλικίας τους, έγινε μια πρώτη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούμας, η Ομοσπονδία επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις και σε κατοπινό στάδιο θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη εισήγηση με στόχο να ενισχυθεί η προώθηση του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ χαρακτηριστικά τόνισε πως η Ομοσπονδία δεν θα κάνει πίσω όσον αφορά την στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή, κάτι που ήταν μέρος και των εξαγγελιών του με την ανάληψη της Προεδρίας».

 

24sports cy