Κρίσιμη η συνάντηση των ηγετών, δηλώνει ο Ακιντζί

Κρίσιμη η συνάντηση των ηγετών, δηλώνει ο Ακιντζί

«Το μέλλον αυτού του νησιού ενδιαφέρει και τις δυο κοινότητες», τονίζει

akki

Δηλώσεις σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη πραγματοποίησε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ο κ. Ακιντζί υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ότι δεν έχει συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά τους προηγούμενους δέκα μήνες, σημειώνοντας ότι οι δυο πλευρές επιθυμούν να θέσουν τέλος σε αυτήν την εξέλιξη. Ο διάλογος είναι αναγκαίος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι δυο ηγέτες φέρουν την ευθύνη της δημιουργίας του κατάλληλου εδάφους για δικοινοτικό διάλογο.

Ο Τ/κ ηγέτης υπενθυμίζει ακόμη ότι προηγουμένως είχε αναφερθεί στη σημασία της συνάντησης των δυο ηγετών. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε μηνύματα προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι, με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, καθορίστηκε η ημερομηνία της 16ης Απριλίου ως ημέρα συνάντησης των δυο ηγετών. «Θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές. Το μέλλον αυτού του νησιού ενδιαφέρει και τις δυο κοινότητες», τονίζει ο κ. Ακιντζί.

«Ως δυο ηγέτες πρέπει να εκφράσουμε την άποψη μας για το μέλλον αυτού του νησιού. Θα μεταβώ στη συνάντηση για να συζητήσω το εάν προσεγγίζουμε (το μέλλον του νησιού) με τον ίδιο τρόπο, εάν έχουμε καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα από τα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Ακιντζί. «Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν προκαταλήψεις πριν από την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης. Δεν πρέπει να την παρουσιάσουμε ούτε με λιγότερη ούτε με μεγαλύτερη σημασία από αυτή που φέρει. Μια τέτοιου είδους εκτίμηση θα ήταν σωστή: Ποια είναι η πρόθεση μας για το μέλλον, τι σκεφτόμαστε, πως θα μετεξελιχθεί η οπτική γωνία μας; Αυτά θα συζητήσουμε».

«Πως βλέπει ο Ε/κ ηγέτης τον δρόμο που θα διανύσουμε στην συνέχεια; Και αυτό διότι βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι. Ποια κατεύθυνση θα επιλέξουμε, υπάρχει κοινή πορεία που μπορούμε να διανύσουμε ή ο καθένας θα τραβήξει ξεχωριστά τον δρόμο του; Αυτό θα φανεί σε αυτήν την συνάντηση. Από τώρα και στο εξής όλες οι πλευρές δεν πρέπει να προκαλέσουν ένταση και να μην επισκιάσουν την συνάντηση» δήλωσε καταληκτικά ο Τ/κ ηγέτης

Πηγή: kathimerini.com