Μαζική πορεία εκπαιδευτικών

Μαζική πορεία εκπαιδευτικών

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απ’ όλες τις πόλεις κατέφθασαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της ΠΟΕΔ για να πορευτούν όλοι μαζί στο Υπουργείο Παιδείας.Πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω απ’ το Υπουργείο ενώ επικρατεί το αδιαχώρητο λόγω και των συνθηκών καύσωνα.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το «παρών», τονίζοντας ότι έτσι θα θωρακίσουν, τόσο το δημόσιο σχολείο, όσο και την αξιοπρέπειά τους.

Όπως έγκυρα πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται στο γραφείο του και είναι έτοιμος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων αν και εφόσον του ζητηθεί.
Σε καταγγελία εξάλλου προέβη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ότι ο Υπουργός Παιδείας απαγορεύει σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στην απεργία.

Κατά χιλιάδες κατέφθασαν έξω απ’ το Υπουργείο οι εκπαιδευτικοί απ’ όλες τις πόλεις οι οποίοι βροντοφώναζαν συνθήματα “Παραιτήσου” προς τον Υπουργό και “Κάτω τα χέρια απ’ την Παιδεία”.

Στο χώρο υπάρχει αστυνομική δύναμη και ο δρόμος μπροστά από το Υπουργείο είναι κλειστός.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αξιώνουν θεσμικό διάλογο για όλα τα ζητήματα, χωρίς ειλημμένες αποφάσεις και από μηδενική βάση, με αναστολή των αποφάσεων του Υπουργείου για εξορθολογισμό της Εκπαίδευσης.

Περαιτέρω “λάδι στη φωτιά” εξάλλου έβαλαν οι πρωινές δηλώσεις τόσο του Υπουργού Παιδείας όσο και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

 

(sigma live)