Με το βλέμμα στην κορυφή: Αυτή είναι η Φεράρι SF71H

Με το βλέμμα στην κορυφή: Αυτή είναι η Φεράρι SF71H

Η Φεράρι παρουσίασε το (αρκετά αλλαγμένο) μονοθέσιό της για το 2018, με το οποίο ευελπιστεί πως θα βάλει τέλος στην «ξηρασία» 9 ολόκληρων ετών και θα επιστρέψει στους τίτλους.

οιάζει με τετράτροχο καρφί στο μάτι, καθώς τα χρόνια που έχουν περάσει είναι πολλά. Για την ακρίβεια- για το δικό της, τεράστιο ειδικό βάρος- πάρα πολλά: την τελευταία φορά που η Φεράρι κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Φόρμουλα 1 το ημερολόγιο έδειχνε 2008 και ο Κίμι Ράικονεν έπαιρνε στο νήμα το μοναδικό τίτλο της καριέρας του.

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, η Σκουντερία φιλοδοξεί (ύστερα από το άκρως «ενθαρρυντικό» 2017 με τις 5 νίκες του Φέτελ) να επιστρέψει στο… φυσικό της χώρο- την κορυφή.

Έχοντας, προφανέστατα, αυτό στο μυαλό τους οι μηχανικοί της ιταλικής ομάδας έφτιαξαν την SF71H, η οποία και παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα πριν από λίγη ώρα.

Αλλαγές παρατηρούνται στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου και τα brake ducts (σαφώς μικρότερα και βρίσκονται σε χαμηλότερο σημείο απ’ ότι πέρυσι), ενώ τη μεγάλη διαφορά κάνει η τοποθέτηση του “T-Wing” πίσω από το κάλυμμα του κινητήρα και η απουσία των δύο «κλασικών» αεροδυναμικών βοηθημάτων στο μπροστά μέρος.

Διαφοροποίηση υπάρχει και στο χρώμα, καθώς έπειτα από 9 χρόνια η Santander (σταθερός χορηγός της Φεράρι από το 2009) τα… έσπασε με τους Ιταλούς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξαλειφθούν τα (αρκετά) λευκά κομμάτια που βλέπαμε μέχρι και το 2017. Πλέον, το μονοθέσιο είναι κατακόκκινο- ακόμα και το Halo στο οποίο ξεχωρίζει το λογότυπο της ομάδας- με το μαύρο να είναι το δεύτερο χρώμα.

Αλλαγών το μηχανοκίνητο ανάγνωσμα, λοιπόν: η Σκουντερία ρίσκαρε (σ’ «ελεγχόμενο» πλαίσιο) προκειμένου να μπορέσει να ρίξει στο καναβάτσο την Μερσέντες και να πάρει, επιτέλους, ένα πρωτάθλημα.

Θα τα καταφέρει;

Το οδηγικό δίδυμο Φέτελ- Κίμι (και, πρωτίστως, η μεταξύ τους σχέση) μοιάζει ιδανικό, όμως θα πρέπει η SF71H να είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με το μονοθέσιο των πρωταθλητών για να τους βάλει από κάτω.

Η Μερσέντες δεν αστειεύεται.

Ο Χάμιλτον δεν αστειεύεται.

Ποιος είπε, όμως, πως το κάνει η Φεράρι;

sdna.gr