Μετά τη διαμαρτυρία για τους αλλοδαπούς μαθητές τελικά… άλλαξαν απόφαση

By Andreas Andreou — September 07, 2017
sxol
Κατάφεραν να πετύχουν το αίτημά τους μαθητές και γονείς του Ευριβιάδεου Γυμνασίου στη Λάρνακα μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα με τους μαθητές να αρνούνται να εισέλθουν στις σχολικές αίθουσες.
Συγκεκριμένα,  σήμερα, πρώτη ημέρα της φετινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές με την στήριξη του Συνδέσμου Γονέων  του σχολείου, αποφάσισαν να μην μπουν στις αίθουσες, διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση μαθητών μεγαλύτερης ηλικίας στο εκπαιδευτήριο μετά από απόφαση που πάρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,  η  Γραμματέας  του Συνδέσμου Γονέων, Χιονάτη Γιωργαλλή δήλωσε πως , οι γονείς αντιδρούσαν στη συστέγαση του συγκεκριμένου προγράμματος στο σχολείο καθώς λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια πρόγραμμα υποδοχής μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία και θεωρούσαν ότι το σχολείο δεν έχει τις υποδομές για να μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία και των δύο προγραμμάτων. Όπως ανέφερε η κα Γιωργαλλή, το Υπουργειο μετά από διαβουλεύσεις, έλαβε τελικά την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των μαθητών.
Ο Σύνδεσμος Γονέων έκανε λόγο για προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την παρουσία των μαθητών μεγαλύτερων ηλικιακά σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Μαθητές και γονείς ανέφεραν ότι τα κίνητρα της διαμαρτυρίας τους δεν είναι ρατσιστικά αφού το σχολείο είναι ήδη ενταγμένο σε πρόγραμμα υποδοχής μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία με το 70% των μαθητών του να μην είναι Κύπριοι.
Στο Σχολείο έσπευσαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας οι οποίοι  συζήτησαν με τους οργανωμένους γονείς προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα και να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους.
Πηγή: reporter.com.cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar