«Μίλησε» η Ροζίτα και κατονόμασε τρεις συνάδελφους της – Πολύωρη κατάθεση

By Andreas Andreou — September 10, 2017
Πολύωρη κατάθεση έδωσε το απόγευμα στους ανακριτές που διερευνούν το φαγοπότι στο ΤΕΠΑΚ η «εγκέφαλος» της κομπίνας, λειτουργός του Πανεπιστημίου Ροζίτα Παυλίδου, η οποία χθες μέσω του δικηγόρου της εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει και να κατονομάσει άτομα που δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες.
cache_846x3000_Analog_medium_244464_41495_1092017
Η Ροζίτα Παυλίδου, στην κατάθεση της κατονόμασε δύο καθηγητές και ένα διοικητικό λειτουργό ενώ ερωτηθείς από τους ανακριτές για στοιχεία που την «καίνε», η ίδια συνέχισε να κρατάει ερμητικά το στόμα της κλειστό και να μην απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος της.
Τα όσα κατέθεσε η Ροζίτα εναντίον των 3 συναδέλφων της για τους οποίους ισχυρίστηκε ότι επωφελήθηκαν από το φαγοπότι, αναμένεται να διαβιβαστούν στον Γενικό Εισαγγελέα ούτως ώστε να μελετηθούν και να αποφασιστεί κατά πόσο θα ανάψει το πράσινο φώς για έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.
Όπως εκτιμάται, σκοπός της Ροζίτας είναι να απαλλάξει από τις κατηγορίες τα συγγενικά της πρόσωπα (10 από τους συλληφθέντες) και όχι για να γλιτώσει η ίδια ενώ κανένας από το σόι της δεν κατέθεσε οτιδήποτε εναντίον της.
Εν τω μεταξύ, εκτός από τον καθηγητή που «κελάηδησε» και «έδωσε» τη Ροζίτα, με τις αρχές φαίνεται να συνεργάζεται και ένας από τους ανώτερους λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου που συνελήφθη προχθές από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία χθες ενώπιον δικαστηρίου, αναφέρθηκε πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαδικασίας, ο 3ος ύποπτος, καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, δέχθηκε απειλές από τον 2ο ύποπτο, γιο της Ροζίτας, αναφέροντας του “εν να σε σάσω ρε καλά, εν να σας σάσω ούλλους καλά”, ενώ παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και κατά τη χθεσινή διαδικασία.

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar