Ν. Αναστασιάδης: Διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των παραμέτρων Γκουτέρες

Ν. Αναστασιάδης: Διαπραγμάτευση στο πλαίσιο των παραμέτρων Γκουτέρες
Το μήνυμα πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για το Κυπριακό στα πλαίσια που καθορίζονται στις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στέλλει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας μου θα έχω μια σειρά, σημαντικών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Πρωθυπουργός της Αγγλίας κα May, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κ. Sisi, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Lavrov, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο Πρωθυπουργός του Αγίου Μαυρικίου και βεβαίως η πιο σημαντική εξ’ όλων θα είναι η συνάντηση μου με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Αυτό το οποίο έχω επαναλάβει κατ’ επανάληψη σ’ όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, και προς τον ίδιον τον Γενικό Γραμματέα, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί στα πλαίσια όπως καθορίζονται στις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα. Λαμβάνοντας υπόψη όλες βεβαίως τις παραμέτρους και ιδιαίτερα τα θέματα που και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας κατά τη συνάντηση της 4ης Ιουνίου είχε επισημάνει ως ουσιώδη, προκειμένου να υπάρξει λύση του κυπριακού προβλήματος».

reporter cy