Ν. Αναστασιάδης: Επικίνδυνη εξέλιξη η επικράτηση Οζγκιουργκιούν

Ν. Αναστασιάδης: Επικίνδυνη εξέλιξη η επικράτηση Οζγκιουργκιούν

Επικίνδυνη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την επικράτηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του λεγόμενου πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, κατά τις χθεσινές παράνομες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα. 

cache_846x3000_Analog_medium_289723_194468_812018

Μιλώντας, και κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών και την ενδεχόμενη επίδρασή του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση της Τουρκίας, αλλά και από το ποια «κυβέρνηση» και τι ποσοστά θα εκφράζει μέσα στην τ/κ κοινότητα.

Αναλυτικά η σχετική αποκλειστική δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη:

«Είναι μια επικίνδυνη οπωσδήποτε εξέλιξη. Βεβαίως δεν είναι εκείνοι που διαπραγματεύονται, αλλά δεν μπορεί ούτε και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να διαπραγματευτεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη και το εσωτερικό της τουρκοκυπριακής κοινότητας, δοθέντος ότι η όποια λύση θα περάσει από δημοψηφίσματα, τόσο στην ε/κ όσο και στην τ/κ κοινότητα. Ρόλο βεβαίως μεγάλο διαδραματίζει η Τουρκία. Επομένως, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση της Τουρκίας, αλλά και από το ποια ‘’κυβέρνηση’’ και τι ποσοστά θα εκφράζει μέσα στην τ/κ κοινότητα».

 

reporter cy